Erzurum Yolu Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff) Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı
Yarım su bardak zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1,5 çay bardak toz şeker (Arttırabilirsiniz)
Erzurum Yordamı Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff) Tanımı Yapılışı
Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı alıp eritilir.
Eriyen yağa un eklenip, yağ ve un orta ateşte durmaksızın kavrulur. Biraz sabır gerekiyor bu basamakta.
Rengi kahverengi renk alan helvanın altı kapatılıp toz şeker eklenir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice karıştırılır.
Kıvamını alan helva birinci etapta sıvı üzere gelecek ancak servis tabağına alıp soğumaya başladıkça katılaşacaktır. Üzerini sıcakken ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Kimi tanımlarda şeker ile birazcık su ek si üzere tarifler var özgün erzurum un helvasında asla su yok bilginiz olsun. Tadı sıcakken bildiğiniz lotus crunchy biscoff, soğuyunca lotus bisküvi. Tanım başlığına o yuzden yazdım. Lutfen deneyin ve fikrinizi paylaşın.
125 gram tereyağı
Yarım su bardak zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1,5 çay bardak toz şeker (Arttırabilirsiniz)
Erzurum Yordamı Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff) Tanımı Yapılışı
Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı alıp eritilir.
Eriyen yağa un eklenip, yağ ve un orta ateşte durmaksızın kavrulur. Biraz sabır gerekiyor bu basamakta.
Rengi kahverengi renk alan helvanın altı kapatılıp toz şeker eklenir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice karıştırılır.
Kıvamını alan helva birinci etapta sıvı üzere gelecek ancak servis tabağına alıp soğumaya başladıkça katılaşacaktır. Üzerini sıcakken ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Kimi tanımlarda şeker ile birazcık su ek si üzere tarifler var özgün erzurum un helvasında asla su yok bilginiz olsun. Tadı sıcakken bildiğiniz lotus crunchy biscoff, soğuyunca lotus bisküvi. Tanım başlığına o yuzden yazdım. Lutfen deneyin ve fikrinizi paylaşın.