Esmer Bulgurlu İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için;
2 su bardağı esmer köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3-4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz
İçli köfte iç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Esmer Bulgurlu İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçli köftemizin iç harcını hazırlayalım, Bunun için sıvı yağı küçük küçük doğradığımız ya da rondodan geçirip suyunu sıktığımız soğanlarla birleştirilelim ve kavuralım.
Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.
Kavrulan kıymamıza kimyon karabiber pul biber tuzu ve biber salçasını ekleyip harmanlayalım ve 2-3 dakika daha pişirelim.
Pişen harcımızı ocaktan alıp içerisine kıyılmış cevizlerimizi ve maydanozumuzu ekleyip, soğuması için kenara alalım
Hamurumuzu hazırlama aşamasına geçebiliriz
Hamurumuz için derince bir kaba esmer bulgurumuzu ve irmiğimizi alalım
Üzerine kaynar suyu dökelim ve kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım. Son olarak üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 15 dakika bekleyelim
Yumuşayan bulgurlu karışımımıza un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyelim İç kısmı sıcak olacağı için öncelikle kaşıkla karıştırarak soğutmaya çalışalım ve sonra elimize hamurun yapışmasını önlemek adına ellerimizi ıslatarak yoğuralım ve hamurumuzu hazırlama aşamasını bitirelim
Benim için püf nokta hamuru yoğurduktan sonra 10 dakika dolapta dinlendirmek oluyor hamur biraz çektiği için şekil verirken çatlama olmuyor
Elimize mandalinadan bir tık büyük bir top alıp yuvarlayalım. Elimizin ıslak olmasına dikkat edelim. Daha sonra sağ işaret parmağımız ile iç kısma bastırarak sol elimizde yuvarlayalım
Ortasını havuz yapmaya başladığımız hamurumuzu bu sefer baş parmağımızda çevirerek daireyi büyütmeye çalışalım bu işlemi yaparken ellerimizi suya batırıp çıkaralım ki hamurumuz elimize yapışmasın açılırken çatlama olmasın
Daha sonra içine dolu dolu bir tatlı kaşığı iç harcımızdan doldurup tepe kısmını gelişi güzel kapatalım
Şekillendirme aşamasında hamurumuzu iki avucumuz arasına alarak alt kısımları sıkar gibi elimizde çevirelim.
Daha sonra bu işlemi diğer üç kısmında tekrar yapıp, uç kısımları inceltip harcı ortaya taşıyalım ve ilk köftesizi dinlenmek için tabağımıza alalım.
Tavsiye: İlk kez deneyecekler için bu şekilde başta zorlanılacak fakat 2-3 köfteden sonra el alışıyor ve hızlanıyorsunuz yaparken. Şiddetle tavsiye ediyorum sıkılmadan yapılırsa az bir deneme sonrası eller pratikleşiyor ve her yaptığınız bir öncekinden güzel şekil alıyor. Herkese afiyet olsun
Esmer Bulgurlu İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İçli köfte hamuru için;
2 su bardağı esmer köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3-4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz
İçli köfte iç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Esmer Bulgurlu İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçli köftemizin iç harcını hazırlayalım, Bunun için sıvı yağı küçük küçük doğradığımız ya da rondodan geçirip suyunu sıktığımız soğanlarla birleştirilelim ve kavuralım.
Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.
Kavrulan kıymamıza kimyon karabiber pul biber tuzu ve biber salçasını ekleyip harmanlayalım ve 2-3 dakika daha pişirelim.
Pişen harcımızı ocaktan alıp içerisine kıyılmış cevizlerimizi ve maydanozumuzu ekleyip, soğuması için kenara alalım
Hamurumuzu hazırlama aşamasına geçebiliriz
Hamurumuz için derince bir kaba esmer bulgurumuzu ve irmiğimizi alalım
Üzerine kaynar suyu dökelim ve kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım. Son olarak üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 15 dakika bekleyelim
Yumuşayan bulgurlu karışımımıza un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyelim İç kısmı sıcak olacağı için öncelikle kaşıkla karıştırarak soğutmaya çalışalım ve sonra elimize hamurun yapışmasını önlemek adına ellerimizi ıslatarak yoğuralım ve hamurumuzu hazırlama aşamasını bitirelim
Benim için püf nokta hamuru yoğurduktan sonra 10 dakika dolapta dinlendirmek oluyor hamur biraz çektiği için şekil verirken çatlama olmuyor
Elimize mandalinadan bir tık büyük bir top alıp yuvarlayalım. Elimizin ıslak olmasına dikkat edelim. Daha sonra sağ işaret parmağımız ile iç kısma bastırarak sol elimizde yuvarlayalım
Ortasını havuz yapmaya başladığımız hamurumuzu bu sefer baş parmağımızda çevirerek daireyi büyütmeye çalışalım bu işlemi yaparken ellerimizi suya batırıp çıkaralım ki hamurumuz elimize yapışmasın açılırken çatlama olmasın
Daha sonra içine dolu dolu bir tatlı kaşığı iç harcımızdan doldurup tepe kısmını gelişi güzel kapatalım
Şekillendirme aşamasında hamurumuzu iki avucumuz arasına alarak alt kısımları sıkar gibi elimizde çevirelim.
Daha sonra bu işlemi diğer üç kısmında tekrar yapıp, uç kısımları inceltip harcı ortaya taşıyalım ve ilk köftesizi dinlenmek için tabağımıza alalım.
Tavsiye: İlk kez deneyecekler için bu şekilde başta zorlanılacak fakat 2-3 köfteden sonra el alışıyor ve hızlanıyorsunuz yaparken. Şiddetle tavsiye ediyorum sıkılmadan yapılırsa az bir deneme sonrası eller pratikleşiyor ve her yaptığınız bir öncekinden güzel şekil alıyor. Herkese afiyet olsun
Esmer Bulgurlu İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı