Son konular

Espressolu Brownie

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Espressolu Brownie Tanımı İçin Malzemeler
200 gram bitter çikolata
125 gram tereyağ
3 adet yumurta
1 fincan espresso ( 45 ml )
1 çay bardağı toz şeker
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un

Espressolu Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bu tarifen 12-16 kesim çıkıyor.
Öncelikle espressomu hazırladım. Şayet makineniz yoksa granül kahve de olur ( 50ml). Çikolatayı ve tereyağını benmari yordamı eritelim. Güzelce eridikten sonra tezgaha alalım.
Espressoyu, kakaoyu, tuzu ve tozşekeri çikolataya ekleyelim ve bir hoş çırpalım.
Artık çok sıcak olmayan çikolatalı karışıma artık yumurtaları ekleyelim ve yedirelim brownie harcımıza.
Son olarak da unu elekten geçirerek ilave edelim tekrar çırpalım.
Brownie kalıbımızı yağlayalım ve yağlı kağıt serelim. Kek harcını dökelim.
170 derece fırında ( evvelden ısıtılmış ), alt üst ayarda en fazla 20 dakikada pişecektir. Ben 25 dakika boyunca pişirdim, fazla pişti. İçi ıslak kalması için lütfen denetimli pişirin browninizi. Tadı süper ötesi oldu. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Espressolu Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çikolata Soslu Brownie Tanımı İçin Malzemeler Brownie için; 100 gram tereyağ 150-200 gram bitter çikolata 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 1 fiske tuz Yarım su bardağı un Kreması için; 2 su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 1 dolu yemek kaşığı un 1 dolu yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Vişneli Brownie Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tereyağı yahut margarin 200 gram bitter çikolata 1 su bardağı şeker 2 adet oda ısısında yumurta 1 su bardağı un 1 paket vanilya Üzeri için; Çekirdekleri ayıklanmış donuk vişne Vişneli Brownie Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kahveli Petibör Pastası Tanımı İçin Gereçler 3 paket petibör bisküvi Kreması İçin 1 litre süt 180 ml sert kahve (İster granül kahve, ister filtre, ister taze çekilmiş) 1 su bardağı seker 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta Vanilya 100 gram bitter çikolata 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Doğuştan Islak Kek Tanımı İçin Materyaller 5 adet m uzunluk yumurta 1 bardak (200 gr) şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak (100 gr) un 50 gram kakao 100 ml ılık su 1 tatlı kaşığı granül kahve 1/4 (çeyrek) bardak (60 ml) sıvı yağ 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Eti Popkek Limonlu Tanımı İçin Malzemeler Kek harcı için: 2 adet yumurta (oda sıcaklığında ) 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilin 1/2 (yarım) adet limonun suyu ve kabuk rendesi 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı sıvı krema 2 yemek kaşığı yoğurt 2 su bardağı un 1 paket kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt