Son konular

Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça) Tanımı İçin Gereçler
1 adet ilikli etli büyük kemik (etli kemiğiniz yok ise yarım kilo kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz.)
1,5 litre su
2 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça) Tanımı Yapılışı

Öncelikle kemiğimizi haşlayalım. Düdüklü tencerede kırk dakika da çok hoş bir formda haşlanıyor.
Haşlanmış var ise onu da kullanabilirsiniz. 1 litre suyu ve etli kemiği düdüklüye alalım.
Haşlama suyuna bir çay kaşığı tuz atıp lezzetlendirelim.
Haşlanan kemiğimizi soğutup güzelce etlerinden ayıralım didikleyelim bir kaba alalım.
Tencereye yağı alıp ocağı açalım, unu bir iki dakika kadar kavuralım.
Kavrulan unun üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Yanmaması için süratlice kavurma sürecine devam etmeniz gerekiyor.
Üç dakika kavrulması kâfi geliyor, haşladığımız kemiğin suyunu kavurduğumuz salça ve una yedire yedire ekleyelim.
Topaklanma olmaması açısından yedirerek ekliyorum.
Bu ölçüler ile 1 litre su kâfi geldi bana ,kıvamı undan una değişiklik gösterebilir siz gerekli görür iseniz kemik suyundan ek edebilirsiniz. ( bu sebepten başta bir litreden biraz fazla su koyun kemiği haşlarken. )
Sonrasında etleri ekleyelim bu formda beş dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
Tuz ve dilerseniz kırmızı toz biber ekleyip servis edebilirsiniz.
İlikli kemik suyu olduğundan tanım büsbütün şifa deposu çocuklarınıza gönül rahatlığı ile de içirebilirsiniz
 

Similar threads

  • Soru
Şifa Depodu Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı yarı su yarı et suyu 2.5 çorba kaşığı un Yarım çay bardağı sıvı yağ Damak zevkinize göre tuz 1 ufak kase didilmiş haşlanmış er 2 diş sarımsak az tuzla dövelim Yarım çay bardağı sirke 1 çay kaşığı pul biber ve kekik 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Yalancı Kelle Paça Çorbası (Çok Kolay Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler 4 kesim kemikli dana eti (Yoksa yarım kilo doğranmış kuşbaşı etide olabilir) 3 yemek kaşığı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağı 2 yemek kaşığı dolusu un Yarım bardak soğuk su Terbiyesi için; Yarım bardak yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 kilo kemikli kuzu eti Su 2 kaşık yoğurt 1 yumurta sarısı 1 kaşık un 4 diş sarımsak 3 kaşık sirke 1 limon 2 kaşık tereyağı 1 çay kaşığı tuz Kelle Paça Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Kemikli kuzu etini suyunu koyarak düdüklüde 30...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 kilo kelle eti düdüklüde haşlayıp ayıklanmış Kellenin suyu ne kadar çıkıyorsa Yarım çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı su Servis ederken 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sirke Kelle Paça Çorbası Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı İçin Materyaller 4 kuzu paça 1 kemikli etli dana kelle 5 diş sarımsak 4 yemek kaşığı un Suyun yağına nazaran tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1 defne yaprağı 1 büyük kuru soğan Karabiber tanesi Tuz Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı Yapılışı Kasapta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt