Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça) Tanımı İçin Gereçler
1 adet ilikli etli büyük kemik (etli kemiğiniz yok ise yarım kilo kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz.)
1,5 litre su
2 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça) Tanımı Yapılışı
Öncelikle kemiğimizi haşlayalım. Düdüklü tencerede kırk dakika da çok hoş bir formda haşlanıyor.
Haşlanmış var ise onu da kullanabilirsiniz. 1 litre suyu ve etli kemiği düdüklüye alalım.
Haşlama suyuna bir çay kaşığı tuz atıp lezzetlendirelim.
Haşlanan kemiğimizi soğutup güzelce etlerinden ayıralım didikleyelim bir kaba alalım.
Tencereye yağı alıp ocağı açalım, unu bir iki dakika kadar kavuralım.
Kavrulan unun üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Yanmaması için süratlice kavurma sürecine devam etmeniz gerekiyor.
Üç dakika kavrulması kâfi geliyor, haşladığımız kemiğin suyunu kavurduğumuz salça ve una yedire yedire ekleyelim.
Topaklanma olmaması açısından yedirerek ekliyorum.
Bu ölçüler ile 1 litre su kâfi geldi bana ,kıvamı undan una değişiklik gösterebilir siz gerekli görür iseniz kemik suyundan ek edebilirsiniz. ( bu sebepten başta bir litreden biraz fazla su koyun kemiği haşlarken. )
Sonrasında etleri ekleyelim bu formda beş dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
Tuz ve dilerseniz kırmızı toz biber ekleyip servis edebilirsiniz.
İlikli kemik suyu olduğundan tanım büsbütün şifa deposu çocuklarınıza gönül rahatlığı ile de içirebilirsiniz
1 adet ilikli etli büyük kemik (etli kemiğiniz yok ise yarım kilo kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz.)
1,5 litre su
2 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça) Tanımı Yapılışı
Öncelikle kemiğimizi haşlayalım. Düdüklü tencerede kırk dakika da çok hoş bir formda haşlanıyor.
Haşlanmış var ise onu da kullanabilirsiniz. 1 litre suyu ve etli kemiği düdüklüye alalım.
Haşlama suyuna bir çay kaşığı tuz atıp lezzetlendirelim.
Haşlanan kemiğimizi soğutup güzelce etlerinden ayıralım didikleyelim bir kaba alalım.
Tencereye yağı alıp ocağı açalım, unu bir iki dakika kadar kavuralım.
Kavrulan unun üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Yanmaması için süratlice kavurma sürecine devam etmeniz gerekiyor.
Üç dakika kavrulması kâfi geliyor, haşladığımız kemiğin suyunu kavurduğumuz salça ve una yedire yedire ekleyelim.
Topaklanma olmaması açısından yedirerek ekliyorum.
Bu ölçüler ile 1 litre su kâfi geldi bana ,kıvamı undan una değişiklik gösterebilir siz gerekli görür iseniz kemik suyundan ek edebilirsiniz. ( bu sebepten başta bir litreden biraz fazla su koyun kemiği haşlarken. )
Sonrasında etleri ekleyelim bu formda beş dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
Tuz ve dilerseniz kırmızı toz biber ekleyip servis edebilirsiniz.
İlikli kemik suyu olduğundan tanım büsbütün şifa deposu çocuklarınıza gönül rahatlığı ile de içirebilirsiniz