Et Döner (Et Dürüm) Tanımı İçin Gereçler
1 kg dana eti yumuşak yerinden
Marinesi için
1 adet soğan rendelenmiş olacak suyu kullanılacak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Et Döner (Et Dürüm) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etler julyen boyutunda doğranır marine gereçleri başka bir kapta karıştırılır.
Akabinde etler marineye eklenir tekrar karıştırılır.
Daha sonra üst üste dizilir ve streç sinemada rulo biçimi verilip dondurucuya atılır
1 gece dondurucu da bekletilir.
Sonraki gün etler pişirilmeden yarım saat evvel dondurucudan çıkartılır ve donmuş halde iken döner formunda ince ince doğranır ve az sıvı yağ eklenmiş tavada 10 dakika kadar pişirilir.
Dürümünüzü damak zevkinize nazaran hazırlayabilirsiniz.
1 kg dana eti yumuşak yerinden
Marinesi için
1 adet soğan rendelenmiş olacak suyu kullanılacak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Et Döner (Et Dürüm) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etler julyen boyutunda doğranır marine gereçleri başka bir kapta karıştırılır.
Akabinde etler marineye eklenir tekrar karıştırılır.
Daha sonra üst üste dizilir ve streç sinemada rulo biçimi verilip dondurucuya atılır
1 gece dondurucu da bekletilir.
Sonraki gün etler pişirilmeden yarım saat evvel dondurucudan çıkartılır ve donmuş halde iken döner formunda ince ince doğranır ve az sıvı yağ eklenmiş tavada 10 dakika kadar pişirilir.
Dürümünüzü damak zevkinize nazaran hazırlayabilirsiniz.