Et Döner Tanımı İçin Gereçler
1/2 (yarım) kg kesim et
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Damak tadına nazaran kimyon, kekik
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dondurucudan çıkardığımız eti biraz dışarıda beklettikten sonra ince olacak formda kesiyoruz.
Rondoya soğan, sarımsak ve yoğurdu koyup çalıştırıyoruz.
Bir kabın içine eti, baharatları ve soğanlı yoğurtlu karışımı ekleyip, karıştırıp, streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. En az 3-4 saat bekletiyoruz. (ben sabahtan yapıp, akşam da pişiriyorum. )
Pişireceğimiz vakit tavaya tereyağı koyup eridikten sonra etleri ekliyoruz.
Yüksek ateşte karıştırıp akabinde kapağını kapatıyoruz. Bu esnada etler suyunu salacak o vakit ocağın ateşini kısıyoruz.
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ortada bir etleri karıştırmayı unutmayalım (etler birbirine yapıştığı için) kullandığım et yağsız olduğu için tereyağı ekledim yahut kuyruk yağı varsa o da lezzetini artıracaktır. Etiniz yağlıysa kullanmayabilirsiniz.
Et Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) kg kesim et
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Damak tadına nazaran kimyon, kekik
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dondurucudan çıkardığımız eti biraz dışarıda beklettikten sonra ince olacak formda kesiyoruz.
Rondoya soğan, sarımsak ve yoğurdu koyup çalıştırıyoruz.
Bir kabın içine eti, baharatları ve soğanlı yoğurtlu karışımı ekleyip, karıştırıp, streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. En az 3-4 saat bekletiyoruz. (ben sabahtan yapıp, akşam da pişiriyorum. )
Pişireceğimiz vakit tavaya tereyağı koyup eridikten sonra etleri ekliyoruz.
Yüksek ateşte karıştırıp akabinde kapağını kapatıyoruz. Bu esnada etler suyunu salacak o vakit ocağın ateşini kısıyoruz.
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ortada bir etleri karıştırmayı unutmayalım (etler birbirine yapıştığı için) kullandığım et yağsız olduğu için tereyağı ekledim yahut kuyruk yağı varsa o da lezzetini artıracaktır. Etiniz yağlıysa kullanmayabilirsiniz.
Et Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı