Et Güveç Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
2 büyük domates
25 tane arpacık soğan
3 çarliston
2 kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Köri
Et Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güvecin dibine tereyağı koyalım.
Üstüne arpacık soğanları koyalım ve sarımsakları doğrayıp ekleyelim.
Biberleri yemeklik doğrayıp soğanların üzerine koyalım.
Etlerimizi yerleştirelim.
En üste domatesleri soyup yemeklik doğrayıp koyalım.
Salçayı ve baharatları en üste koyup elimizle domateslere yedirelim.
Güvecimizin ağzını aluminyum folyo ile kapatıp fırınımızın en üst ayarında 1 saat kadar pişirelim.
Güvecimizin üstünü açıp karıştıralım bir daha kapatıp 1 saat kadar daha pişirmeye devam edelim.
Fırından fırına değişiklik göstereceğinden kontrollü pişirelim. (1. 5-2 saat arası)
Not: Fırının en altına çelik kapta şu koyup pişirelim.
Et Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg kuşbaşı et
2 büyük domates
25 tane arpacık soğan
3 çarliston
2 kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Köri
Et Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güvecin dibine tereyağı koyalım.
Üstüne arpacık soğanları koyalım ve sarımsakları doğrayıp ekleyelim.
Biberleri yemeklik doğrayıp soğanların üzerine koyalım.
Etlerimizi yerleştirelim.
En üste domatesleri soyup yemeklik doğrayıp koyalım.
Salçayı ve baharatları en üste koyup elimizle domateslere yedirelim.
Güvecimizin ağzını aluminyum folyo ile kapatıp fırınımızın en üst ayarında 1 saat kadar pişirelim.
Güvecimizin üstünü açıp karıştıralım bir daha kapatıp 1 saat kadar daha pişirmeye devam edelim.
Fırından fırına değişiklik göstereceğinden kontrollü pişirelim. (1. 5-2 saat arası)
Not: Fırının en altına çelik kapta şu koyup pişirelim.
Et Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı