Et Sote Tanımı İçin Gereçler
1 kilo kuşbaşı kuzu et
3 adet domates
5 adet sivri biber
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Pul biber
Toz kırmızı biber
Et Sote Tanımı Yapılışı
Etimizi tenceremize alıp kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
Bı yandan soğan domates ve biberi doğrayalım kup küp biçiminde.
Kavrulmuş etimizi tadımla yoklayalım ve pismişse üzerine domates biberi koyalım.
Gerisine soğanda koyalım sulanıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
Pişen etin üzerine tereyağımızı koyalım ve ocağın ateşini az açıp iki karıştırıp pişirelim.
Et sotemiz hazır. ***afiyet olsun
1 kilo kuşbaşı kuzu et
3 adet domates
5 adet sivri biber
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Pul biber
Toz kırmızı biber
Et Sote Tanımı Yapılışı
Etimizi tenceremize alıp kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
Bı yandan soğan domates ve biberi doğrayalım kup küp biçiminde.
Kavrulmuş etimizi tadımla yoklayalım ve pismişse üzerine domates biberi koyalım.
Gerisine soğanda koyalım sulanıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
Pişen etin üzerine tereyağımızı koyalım ve ocağın ateşini az açıp iki karıştırıp pişirelim.
Et sotemiz hazır. ***afiyet olsun