Et Sote

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Et Sote Tanımı İçin Gereçler
500 gram dana eti ( boyun kısmından )
1 adet soğan
3 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağına yakın su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Et Sote Tanımı Yapılışı

Etinizi kasaptan alırken bütün kesim halinde alıp iki üç saat kadar buzlukta bekletin.
Etiniz buzluyken kolay kolay incecik doğrayabilirsiniz.
Doğramış olduğunuz etinizi oda sıcaklığında bekletin.
Bu biçimde yaparsanız etiniz pişerken hem yumuşacık hem de daha kolay pişer.
Bu ortada sebzelerinizi istediğiniz büyüklükte doğrayıp hazırlayın.
Domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
Tavanızı ocağa alıp sıvı yağ ekleyip kızdırın etlerinizi ek edin ortada hafif karıştırarak zedelemeden kavurun.
Üzerini kapatıp kısık ateşte etler suyunu salıp geri çekene kadar pişirin.
Daha sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin.
Akabinde doğramış olduğunuz soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçaları da ekleyin akabinde doğramış olduğunuz domatesi ve suyunu ek edin baharatları ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun hanımlar
 

Similar threads

  • Soru
Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Materyaller 250 gram dana kuş başı 4-5 orta uzunluk patates 2-3 orta uzunluk kuru soğan 3-4 biber 3-4 domates 1 su bardağı süt 3-4 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 tatlı kaşığı kara biber 1 tatlı kaşığı kırmızı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı İçin Gereçler 5 adet patlıcan 1 adet büyük uzunluk soğan 2 adet sivri biber 1 adet kırmızı biber 2 adet domates 500 gram kuşbaşı et Sarımsak 1 yemek kaşığı salça Pul biber Karabiber Kimyon Tuz Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Patatesli Püresi Yatağında Et Sote Tanımı İçin Gereçler Et sote: 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 400-450 gram dana eti (Boyun kısmından kullandım) 1 adet soğan 1 adet kırmızı kapya biber 7-8 adet mantar 1-2 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı domates salçası 300 ml et suyu yahut su 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Arpacık Soğanlı Et Sote Tanımı İçin Materyaller 400 gram dana kuşbaşı 20 tane arpacık soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tane kapya biber 1 tane büyük patates 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı domates konservesi (yazdan yaptığım) 1/2 (yarım) bardak su 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 2 adet yeşil sivri biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet orta uzunluk domates (Rendelenmiş) 250 ml su 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt