Et Sulu Düğün Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo et suyu (Soğuk olacak evvelce hazırlanacak yahut buzluğunuzda hazır varsa)
Terbiyesi için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Et Sulu Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Daha evvelce hazırlanmış et suyumuzu derin bir tencereye alıyoruz doğranmış sarımsaklarımızıda içine atıyoruz.
Et suyumuz soğumuş olması gerekiyor terbiyemizdeki yumurta ve yoğurt kesilmesin diye.
Diğer yandan terbiyesi için tüm materyallerimizi küçük bir kapta karıştırıp, et suyumuzun içine ek ettikten sonra çorbamızı orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha karıştırıp blenderden geçiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Çorbamız servise hazır dilek ve isteğe nazaran üzerine kırmızı biberli tereyağ gezdirebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Et Sulu Düğün Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo et suyu (Soğuk olacak evvelce hazırlanacak yahut buzluğunuzda hazır varsa)
Terbiyesi için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Et Sulu Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Daha evvelce hazırlanmış et suyumuzu derin bir tencereye alıyoruz doğranmış sarımsaklarımızıda içine atıyoruz.
Et suyumuz soğumuş olması gerekiyor terbiyemizdeki yumurta ve yoğurt kesilmesin diye.
Diğer yandan terbiyesi için tüm materyallerimizi küçük bir kapta karıştırıp, et suyumuzun içine ek ettikten sonra çorbamızı orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha karıştırıp blenderden geçiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Çorbamız servise hazır dilek ve isteğe nazaran üzerine kırmızı biberli tereyağ gezdirebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Et Sulu Düğün Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı