Son konular

Et Suyuna Şehriyeli Etli Çorba

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Et Suyuna Şehriyeli Etli Çorba Tanımı İçin Materyaller
6-7 bardak haşlama suyu
Bir ölçü haşlanmış et
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane rendelenmiş domates
Sıvı sumak ekşisi yahut limon suyu

Et Suyuna Şehriyeli Etli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Öncesinde et haşlama yemeği yaptıysanız kalan suyunu ve az kalan etini değerlendirebileceğiniz hoş bir çorba olağanda daima tavuk suyu ile yaparız lakin bence bu türlü de çok hoş oldu.
Haşlama suyumuzda tuz olduğu için çorbaya ekstra tuz atmıyoruz.
Tencereye sıvı yağımızı alalım biraz ısınınca üzerine salçalarımızı ekleyip yeterlice kavuralım.
Üzerine rendelediğimiz domatesimizi ekleyip biraz pişince et suyumuzu süzüp ekleyip üzerine şehriyemizi ve minik minik doğranmış haşlanmış etimizi de ekleyip kaynamaya bırakalım.
Şehriyeler yumuşayınca ocağın altını kapatabiliriz.
Sıvı sumak ekşisi varsa üzerine isteğe bağlı olarak ekleyelim.
Yüzüne nane yakmak isterseniz yağı çok çok az kullanın et suyu yağlı olduğu için çorba çok yağlı olabilir.
Et Suyuna Şehriyeli Etli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Et Suyuna Çorba Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 3 su bardağı et suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağından 2 parmak az arpa şehriye 1 tatlı kaşığı tuz Et Suyuna Çorba Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Et suyu ve normal suyu bir tencereye alıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Şifa Niyetine Tel Şehriyeli Miss Çorba Tarifi İçin Malzemeler 2 diş sarımsak 1.5 yemek kaşığı sıvıyağ 1 domates rendesi 1 yemek kaşığı domates salçası (arzu ederseniz biber salçası ile karışık kullanabilirsiniz) 3.5 su bardağı et suyu 2.5 su bardağı kaynar su (toplamda kıvamına göre 5.5-6 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
İçinizi Isıtacak Tavuklu Arpa Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük kase haşlamış tavuk eti (ben bir ve göğüs kısmını ekledim) 5 yemek kaşığı arpa şehriye 8 su bardağı bardağı etin haşlama suyu 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça) Tanımı İçin Gereçler 1 adet ilikli etli büyük kemik (etli kemiğiniz yok ise yarım kilo kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz.) 1,5 litre su 2 tepeleme yemek kaşığı un 1,5 yemek kaşığı domates salçası Tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kavrulmuş Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı tel şehriye 1 çay bardağı dondurulmuş mısır 1 su bardağı tavuk yahut kemik suyu 1 litre su Terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı un 1 tane yumurta Kavrulmuş Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt