Son konular

Et Tantuni

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Et Tantuni Tanımı İçin Gereçler
250 gram minik minik doğranmış et
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 (yarım) minik minik doğranmış kuru soğan
1/2 (yarım) minik minik doğranmış domates
İnce kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
Hazır paket lavaş
Sos İçin
Limon

Et Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etlerimizi tantunilik minik minik küp biçiminde kesiyoruz. Kestiğimiz etlerimizi bir tencereye alıp kendi suyunu salıp çekene kadar üzerini kapatarak pişiriyoruz.
Suyunu çeken etlerimize 3 kez tekrarlayarak 1 er su bardağı sıcak su ekliyoruz ve suyu çekene kadar pişiriyoruz. Bilhassa bu süreci 3 sefer tekrarladım ki etler yumuşacık olsun. (Dilerseniz düdüklüde daha kısa müddette gerçekleştirebilirsiniz)
Bu esnada, maydanoz, soğan ve domatesleri minik minik keserek bir kapta tuz ve sumak ile yoğuruyoruz. Etler piştikten sonra üzerlerine 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyerek 3-4 dakika kavuruyoruz.
Lavaşımızı yağda kavrulan etlerimizin üzerine hem yumuşaması hem de yağ geçirerek lezzetlenmesi ismine bastırıyoruz. Daha sonra lavaşımızı bir tahta üzerine alıp içerisine etlerimizi ve sebzelerimizi koyarak rulo biçiminde sarıyoruz.
Her lavaşımız için tıpkı süreci gerçekleştiriyoruz. Tamamlanan tantunilerimizi sunum tabağımıza alarak yanına limon ile servis edebilirsiniz. Verdiğim gereçlerle 4 adet lavaş çıktı. Afiyet olsun
 
Üst Alt