Son konular

Et Yemeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
500 gram dana kuşbaşı
1 su bardağı sıcak su
10 tane arpacık soğan
4 diş küçük doğranmış sarımsak
1 büyük ince doğranmış havuç
1 büyük küp doğranmış patates
2 tane küp şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
250 ml et suyu

Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Eti bir su bardağı sıcak su ile yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün.
Mevcutsa döküm tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın.
Isınınca arpacık soğanları ek edin. 1 dakika kadar kavurun.
Sarımsakları ek edin.
Bir dakika kavurun havuç ve patatesleri ek edin.
2 tane küp şeker ilave edin.
Şeker eriyince salça ve sirkeyi ek edin.
5 dakika kadar kavurun.
Eti ek edin karıştırın.
Baharatları ve suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Mutfağımdan mutfağınıza sevgilerle ‍.
Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler 500 gr taze bezelye 250 gr kuşbaşı tavukgöğsü 2 adet havuç 1 adet büyük uzunluk soğan 1 yemek kaşığı karışık salça (ben karışık kullanıyorum tercihe bağlı) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4 su bardağı tavuk suyu (benim buzlukta bulunur, isterseniz kemikli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Güveçte Etli Türlü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 400 -500 gram kuşbaşı et 1 tane orta boy soğan 4-5 tane arpacık soğan 1 tane orta boy patlıcan 1 tane orta boy kabak 1 tane orta boy patates 1 tane orta boy havuç 1 tane domates 1 tane yeşil biber 1 tane kapya biber 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Domates Soslu Etli Tencere Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 kg kuşbaşı et 1 adet soğan 2 adet havuç 2 adet patates 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı domates püresi Tuz, kekik, pulbiber Domates Soslu Etli Tencere Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo patlıcan 4 adet yeşil biber 1 orta boy soğan 1 orta boy domates 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı kavurma et 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Su Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kağıt Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana yahut kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış) 2 adet orta uzunluk havuç 2 adet orta uzunluk patates 1,5 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, kekik, kimyon, pulbiber Kağıt Kebabı Tanımı Yapılışı Eti düdüklü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt