SoruCevap
Yeni Üye
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket etimek
Şerbeti için
1 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebili için
1 kilo süt
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı un
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi kaynatalım.
5 dakika birinci sıcağı gidene kadar bekleyelim.
Sonra şerbetimizi tek tek dizmiş olduğumuz etimeğe dökelim.
Muhallebisi için, vanilya, tereyağ hariç hepsini tavamıza alalım.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişen muhallebimizin altını kapatıp yağımızı vanilyamizi ekleyip karıştırın.
Etimeğimizjn üzerine dökelim.
Soğuyunca krem şantimizi süt le karıştırıp hazırlayalım.
İyice soğumuş olan muhallebili etimeğimizin üzerine güzelce yayalım.
Ben hindistan cevizi de yaptım isteğe nazaran ceviz antep fıstığı vs yapabilirsniz afiyet olsun.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket etimek
Şerbeti için
1 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebili için
1 kilo süt
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı un
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi kaynatalım.
5 dakika birinci sıcağı gidene kadar bekleyelim.
Sonra şerbetimizi tek tek dizmiş olduğumuz etimeğe dökelim.
Muhallebisi için, vanilya, tereyağ hariç hepsini tavamıza alalım.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişen muhallebimizin altını kapatıp yağımızı vanilyamizi ekleyip karıştırın.
Etimeğimizjn üzerine dökelim.
Soğuyunca krem şantimizi süt le karıştırıp hazırlayalım.
İyice soğumuş olan muhallebili etimeğimizin üzerine güzelce yayalım.
Ben hindistan cevizi de yaptım isteğe nazaran ceviz antep fıstığı vs yapabilirsniz afiyet olsun.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı