Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı un (doruklu)
2 yemek kaşığı nişasta (doruklu)
5 yemek kaşığı şeker (doruklu)
1 paket vanilya
1 paket krema
1 paket etimek
Şerbeti için
2.5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzeri için
Yarım paket krem şanti (istenirse)
Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimekleri dikdörtgen borcama aralıklı bir biçimde diziyoruz.
Toz şekeri derin bir tencereye alıp altını orta ateşte açalım.
Karamel rengine gelene kadar pişiriyoruz.
Üzerine soğuk suyunu ek ediyoruz. Bu aşamada dikkat edelim sıçrayabilir. Şeker bir anda kaskatı olacak.
Ocağın altını kısalım.
İçindeki şekerler eriyene dek kısık ateşte kaynatalım.
Eriyince etimeklerin üzerine hepsini dökelim.
krema ve vanilya hariç malzemeyi tencerede güzelce çırpıyoruz. Ocakta pişirelim.
Kaynamaya başlayınca altını kapatıp içine vanilyayı ve kremayı atıyoruz. Uygunca çırpıyoruz.
Etimeklerin üzerine döküyoruz.
Krem şantiyi yarım bardak süt ile çırpıyoruz.
Soğumuş tatlının üzerine sürüyoruz.
Üzerine hindistan cevizi serpelim.
Dinlenmeye bırakalım.
Servis yaparken yuvarlak bir kalıp ile kesiyoruz. Ben üzerini karamel ile süsledim.Afiyet olsun.#etimektatlısı.#etimeklitatlı.#etimektatlısıtarifi.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
2 yemek kaşığı un (doruklu)
2 yemek kaşığı nişasta (doruklu)
5 yemek kaşığı şeker (doruklu)
1 paket vanilya
1 paket krema
1 paket etimek
Şerbeti için
2.5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzeri için
Yarım paket krem şanti (istenirse)
Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimekleri dikdörtgen borcama aralıklı bir biçimde diziyoruz.
Toz şekeri derin bir tencereye alıp altını orta ateşte açalım.
Karamel rengine gelene kadar pişiriyoruz.
Üzerine soğuk suyunu ek ediyoruz. Bu aşamada dikkat edelim sıçrayabilir. Şeker bir anda kaskatı olacak.
Ocağın altını kısalım.
İçindeki şekerler eriyene dek kısık ateşte kaynatalım.
Eriyince etimeklerin üzerine hepsini dökelim.
krema ve vanilya hariç malzemeyi tencerede güzelce çırpıyoruz. Ocakta pişirelim.
Kaynamaya başlayınca altını kapatıp içine vanilyayı ve kremayı atıyoruz. Uygunca çırpıyoruz.
Etimeklerin üzerine döküyoruz.
Krem şantiyi yarım bardak süt ile çırpıyoruz.
Soğumuş tatlının üzerine sürüyoruz.
Üzerine hindistan cevizi serpelim.
Dinlenmeye bırakalım.
Servis yaparken yuvarlak bir kalıp ile kesiyoruz. Ben üzerini karamel ile süsledim.Afiyet olsun.#etimektatlısı.#etimeklitatlı.#etimektatlısıtarifi.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı