Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1,5 paket etimek
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbet için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Limon
Üzeri için;
Krem şanti
1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimeklerimizi tepsimize sıra sıra dizelim.
Sonra şerbetini kaynatalım.
Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
Bizde bu esnada muhallebimizi yapalım.
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştıralım, koyulaşmaya başladığın da tereyağ ve vanilin ilave edip karıştıralım.
İlk sıcağı çıkmış olan şerbetimizi etimek ile buluşturalım.
Etimek şerbeti çekince muhallebimizi ekleyelim ve dinlendirelim.
Krem şantimizi tatlımız soğuduktan sonra üzerine sürüp dilediğimiz gibi servis edelim. Tatlımız hazır afiyet olsun
Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 paket etimek
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbet için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Limon
Üzeri için;
Krem şanti
1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimeklerimizi tepsimize sıra sıra dizelim.
Sonra şerbetini kaynatalım.
Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
Bizde bu esnada muhallebimizi yapalım.
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştıralım, koyulaşmaya başladığın da tereyağ ve vanilin ilave edip karıştıralım.
İlk sıcağı çıkmış olan şerbetimizi etimek ile buluşturalım.
Etimek şerbeti çekince muhallebimizi ekleyelim ve dinlendirelim.
Krem şantimizi tatlımız soğuduktan sonra üzerine sürüp dilediğimiz gibi servis edelim. Tatlımız hazır afiyet olsun
Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı