Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
️Şerbeti için :
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
️Muhallebisi için :
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
️Üzeri için :
1 paket sade krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti yapıyoruz, şerbeti için şekeri bir tencereye alıp eritiyoruz eridikten sonra üzerine su ekliyoruz.
Altını en kısık ayara getiriyoruz.
Su ekleyince şeker sertleşecek bu olağan kısık ateşte şeker büsbütün eriyene kadar kaynatıyoruz.
Büyük uzunluk borcama etimekleri dizip üzerine sıcak şerbeti döküyoruz ve muhallebisini hazırlıyoruz.
Un, süt ve nişasta büsbütün yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz, yoğunlaşmaya başladığı vakit şeker, vanilin ve tereyağ ekliyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Muhallebi sıcakken etimeklerin üzerine döküyoruz.
Sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırıp 1-2 saat soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra soğuk sütle hazırladığımız krem şantiye üzerine yayıyoruz ve istediğiniz halde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun .
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket tuzsuz etimek
️Şerbeti için :
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
️Muhallebisi için :
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
️Üzeri için :
1 paket sade krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti yapıyoruz, şerbeti için şekeri bir tencereye alıp eritiyoruz eridikten sonra üzerine su ekliyoruz.
Altını en kısık ayara getiriyoruz.
Su ekleyince şeker sertleşecek bu olağan kısık ateşte şeker büsbütün eriyene kadar kaynatıyoruz.
Büyük uzunluk borcama etimekleri dizip üzerine sıcak şerbeti döküyoruz ve muhallebisini hazırlıyoruz.
Un, süt ve nişasta büsbütün yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz, yoğunlaşmaya başladığı vakit şeker, vanilin ve tereyağ ekliyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Muhallebi sıcakken etimeklerin üzerine döküyoruz.
Sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırıp 1-2 saat soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra soğuk sütle hazırladığımız krem şantiye üzerine yayıyoruz ve istediğiniz halde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun .
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı