Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket etimek
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
1 paket şekerli vanilin
1 paket kremşanti
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye şeker ve suyumuzu ekleyip şerbeti kaynatıyoruz.
Dikdörtgen borcama etimeklerimizi diziyoruz. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika ocağın altını kısıp kaynatıyoruz.
Daha sonra etimeklerin her yerine gelecek şekilde üzerine döküyoruz.
Muhallebimiz için kremşanti ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye ekleyip devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilini ilave edip 2 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra kremşantimizi de ilave ediyoruz.
Daha sonra şerbetini döktüğümüz etimeklerin üzerine muhallebimizi döküyoruz.
Biraz ılıdıktan sonra dolapta 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket etimek
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
1 paket şekerli vanilin
1 paket kremşanti
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye şeker ve suyumuzu ekleyip şerbeti kaynatıyoruz.
Dikdörtgen borcama etimeklerimizi diziyoruz. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika ocağın altını kısıp kaynatıyoruz.
Daha sonra etimeklerin her yerine gelecek şekilde üzerine döküyoruz.
Muhallebimiz için kremşanti ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye ekleyip devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilini ilave edip 2 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra kremşantimizi de ilave ediyoruz.
Daha sonra şerbetini döktüğümüz etimeklerin üzerine muhallebimizi döküyoruz.
Biraz ılıdıktan sonra dolapta 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı