Son konular

Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 paket etimek
500 gram kemiksiz tavuk but
400 gr mantar
2 adet soğan
1 adet kapya biber
3,5 -4 su bardağı süt
3 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz, karabiber
2,5 -3 yemek kaşığı un

Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar küp küp zeytinyağında iyice tuz ilaveli kavuralım.
Jülyen doğranmış tavuklar yüksek ateşte rengi dönene kadar çevrilir.
Altını kısıp biraz daha içleri yumuşayana kadar devam edilir.
Mantar ve kapya biber ilave edilip mantar suyunu salıp çektikten sonra işlem tamam demektir
Ben altını kapadıktan sonra çay kaşığı burnu kadar karabiber ekledim.
Bunlar kavrulurken ayrı bir tencerede tereyağ ve un aynı anda kavrulmaya başlanır iyice kokusu çıkana kadar devaammmm.
Arkadan soğuk süt ilave edilir.
Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin tuz ilave edin.
Beşamel hazır olunca kavurduğumuz tavukların üstüne ekleyin ve karıştırın.
Etimekleri büyük boy borcama (bu ölçü tam geliyor) dizip üzerine tavuklu sebzeleri dökün.
200 derecede üzeri kızarana kadar fırınlayın ennn son rende kaşar peyniri serpin sıcak fırında 2-3 dk beklese yeterli geliyor.
Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt