Etli Arpacım Soğanlı Yahni Tarifi İçin Malzemeler
400 gram dana kuşbaşı orta yağlı
Yarım kase 20-25 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarın yemek kaşığı biber salçası
Et suyu
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Tereyağı
Sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı un (isteğe bağlı)
Etli Arpacım Soğanlı Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı etlerimizi düdüklü tencereye üzerini 5 parmak kadar geçicek şekilde su koyup haşlıyoruz
En az 25 dk haşladıktan sonra etleri ve suyu ayrı ayrı yerlere koyuyoruz.
Başka derin bir tencereye tereyağımızı sıvı yağımızı kızdırıp soyduğumuz soğanlarımızı kavuruyoruz
Ardından sarımsaklarımızı rendeleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra salçaları ekliyoruz ve etleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Soğanlar biraz yumuşayıp salça kıvam alınca ayırdığımız et suyumuzu ekliyoruz.
Baharatı ekleyip kaynar kaynamaz altını en kısık ateşe getirip 1 saate yakın pişirmeye bırakıyoruz.
Ben suyunu kıvamlı sevdiğim için biraz kaynadıktan sonra küçük bir sos tenceresinde tereyağını kızdırıp un kavuruyorum onu da yemeğime ekliyorum. Daha kıvamlı bir hale geliyor bu basamağı isteğe bağlı uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Etli Arpacım Soğanlı Yahni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
400 gram dana kuşbaşı orta yağlı
Yarım kase 20-25 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarın yemek kaşığı biber salçası
Et suyu
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Tereyağı
Sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı un (isteğe bağlı)
Etli Arpacım Soğanlı Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı etlerimizi düdüklü tencereye üzerini 5 parmak kadar geçicek şekilde su koyup haşlıyoruz
En az 25 dk haşladıktan sonra etleri ve suyu ayrı ayrı yerlere koyuyoruz.
Başka derin bir tencereye tereyağımızı sıvı yağımızı kızdırıp soyduğumuz soğanlarımızı kavuruyoruz
Ardından sarımsaklarımızı rendeleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra salçaları ekliyoruz ve etleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Soğanlar biraz yumuşayıp salça kıvam alınca ayırdığımız et suyumuzu ekliyoruz.
Baharatı ekleyip kaynar kaynamaz altını en kısık ateşe getirip 1 saate yakın pişirmeye bırakıyoruz.
Ben suyunu kıvamlı sevdiğim için biraz kaynadıktan sonra küçük bir sos tenceresinde tereyağını kızdırıp un kavuruyorum onu da yemeğime ekliyorum. Daha kıvamlı bir hale geliyor bu basamağı isteğe bağlı uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Etli Arpacım Soğanlı Yahni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı