Etli Bamya Tarifi İçin Malzemeler
300 g taze bamya
250 g kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Yarım limon
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
5 tane limon tuzu
Pul biber
Karabiber
Etli Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bamyalarımızı ayıklayıp güzelce yıkayalım ve limonlu su içerisinde yemeğimizin malzemeler kavrulana kadar bekletelim.
Tenceremize sıvı yağı döküp küp doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurmaya başlayalım.
Daha sonra kuşbaşı etimizi ekleyip 10 dk kavuralım.
Etler biraz soteledikten sonra biberide ilave edip 2 dk daha kavurmaya devam edelim.
Daha sonra kup doğradığımız domatesi ilave edip 3 dk daha kavuralım.
Domates salçası, karabiber ve pul biberi ilave edip üzerine sıcak su ilave edelim güzelce karıştıralım ve 5 dk kaynatalım.
Yemeğimiz kaynadıktan sonra limon suyu, bamya, tuz ve limon tuzunu ilave edip kapağı yarım kapatıp kısık ateşte et ve bamyalar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
Etli Bamya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 g taze bamya
250 g kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Yarım limon
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
5 tane limon tuzu
Pul biber
Karabiber
Etli Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bamyalarımızı ayıklayıp güzelce yıkayalım ve limonlu su içerisinde yemeğimizin malzemeler kavrulana kadar bekletelim.
Tenceremize sıvı yağı döküp küp doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurmaya başlayalım.
Daha sonra kuşbaşı etimizi ekleyip 10 dk kavuralım.
Etler biraz soteledikten sonra biberide ilave edip 2 dk daha kavurmaya devam edelim.
Daha sonra kup doğradığımız domatesi ilave edip 3 dk daha kavuralım.
Domates salçası, karabiber ve pul biberi ilave edip üzerine sıcak su ilave edelim güzelce karıştıralım ve 5 dk kaynatalım.
Yemeğimiz kaynadıktan sonra limon suyu, bamya, tuz ve limon tuzunu ilave edip kapağı yarım kapatıp kısık ateşte et ve bamyalar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
Etli Bamya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı