Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
200 gram dana kuşbaşı
Yarım kilo bezelye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Et suyu
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kekik
Etli Bezelye Yemeği Tanımı Yapılışı
Sıvıyağı, soğanı, sarımsağı tenceremize alıp kavuralım.
Sonrasında kuşbaşı doğranmış etlerimizi ek edip.
Bir müddette o biçimde kavuralım.
Salçayı ek edelim. Havuçlarımızı ve bezelyeli de ekleyelim.
Patatesi en son bezelyeler pişmeye yakın koyacağız.
Kekik hariç öbür baharatları ve üstünü geçene kadar sıcak suyumuzu ek edip pişmeye bırakalım.
Pişmeye yakın patatesi ekleyip yumuşadıktan sonra ve suyunu güzelce çektikten sonra ocağı kapatıp kekik ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
200 gram dana kuşbaşı
Yarım kilo bezelye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Et suyu
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kekik
Etli Bezelye Yemeği Tanımı Yapılışı
Sıvıyağı, soğanı, sarımsağı tenceremize alıp kavuralım.
Sonrasında kuşbaşı doğranmış etlerimizi ek edip.
Bir müddette o biçimde kavuralım.
Salçayı ek edelim. Havuçlarımızı ve bezelyeli de ekleyelim.
Patatesi en son bezelyeler pişmeye yakın koyacağız.
Kekik hariç öbür baharatları ve üstünü geçene kadar sıcak suyumuzu ek edip pişmeye bırakalım.
Pişmeye yakın patatesi ekleyip yumuşadıktan sonra ve suyunu güzelce çektikten sonra ocağı kapatıp kekik ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.