Etli Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
Yaklaşık 500 gr bezelye
150g kuşbaşı dana eti
2 orta boy havuç
1 büyük patates
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Etli Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ alınır ve kuşbaşı etler rengi dönene kadar sotelenir.
Üzerine salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
Üzerine rendelediğimiz domates konulur ve kavrulur.
Ardından havuç eklenir ve kavrulur.
Üzerine patates ve bezelye eklenir.
Ardından 4 su bardağı sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve kısık ateşte etler ve bezelyeler pişene kadar bırakılır.
Etler ve sebzeler piştikten sonra karabiber eklenir ve altı kapatılır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Etli Bezelye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yaklaşık 500 gr bezelye
150g kuşbaşı dana eti
2 orta boy havuç
1 büyük patates
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Etli Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ alınır ve kuşbaşı etler rengi dönene kadar sotelenir.
Üzerine salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
Üzerine rendelediğimiz domates konulur ve kavrulur.
Ardından havuç eklenir ve kavrulur.
Üzerine patates ve bezelye eklenir.
Ardından 4 su bardağı sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve kısık ateşte etler ve bezelyeler pişene kadar bırakılır.
Etler ve sebzeler piştikten sonra karabiber eklenir ve altı kapatılır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Etli Bezelye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı