Etli Biber Dolması Tarifi
Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
15 adet orta boy dolmalık biber
250 gr dana kıyma
1 su bardağı dolmalık pirinc
50 gr margarin yada 1 cay bardağı sıvı yağ
23 adet domates
yarım demet maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 corba kaşığı domates salcası
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
kırmızı biber
kuru nane
imagesetlibiberdolmasi5ad3e84c5790c
Yapılışı:
1 Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısımını kapak yapılabilecek şekilde bıcakla yardımı ile kesin ve tum cekirdekleri cıkarın Biberlerin icini parmağınızla hafifce tuzlayın
2 Pirincleri yıkayıp iyice suzun, domateslerin kabuklarını ve cekirdeklerini cıkartarak kıyın
3 Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarinin ya da sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın
4 Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberlerin icini hazırladığınız harcla doldurun, cok fazla sıkıştırmamaya ozen gosterin cunku pirincler piştikce şişmeye başlayacak
5 Doldurulmuş dolmalık biberleri ortaboy bir tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin Kalan yağı ve domates salcasını kucuk bir kapta kavurarak icine iki bardak kaynar su ilave edin Hazırladığınız sosu biberlerin yanından tencereye koyun
6 Kaynayıncaya kadar yuksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin Yarım saat sonra biberlere catalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir
Servis tabağına aktarıp, dereotu ile susleyerek sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
imagesetlibiberdolmasi5ad3e84da6482
Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
15 adet orta boy dolmalık biber
250 gr dana kıyma
1 su bardağı dolmalık pirinc
50 gr margarin yada 1 cay bardağı sıvı yağ
23 adet domates
yarım demet maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 corba kaşığı domates salcası
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
kırmızı biber
kuru nane
imagesetlibiberdolmasi5ad3e84c5790c
Yapılışı:
1 Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısımını kapak yapılabilecek şekilde bıcakla yardımı ile kesin ve tum cekirdekleri cıkarın Biberlerin icini parmağınızla hafifce tuzlayın
2 Pirincleri yıkayıp iyice suzun, domateslerin kabuklarını ve cekirdeklerini cıkartarak kıyın
3 Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarinin ya da sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın
4 Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberlerin icini hazırladığınız harcla doldurun, cok fazla sıkıştırmamaya ozen gosterin cunku pirincler piştikce şişmeye başlayacak
5 Doldurulmuş dolmalık biberleri ortaboy bir tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin Kalan yağı ve domates salcasını kucuk bir kapta kavurarak icine iki bardak kaynar su ilave edin Hazırladığınız sosu biberlerin yanından tencereye koyun
6 Kaynayıncaya kadar yuksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin Yarım saat sonra biberlere catalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir
Servis tabağına aktarıp, dereotu ile susleyerek sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
imagesetlibiberdolmasi5ad3e84da6482