Etli Bilik (Malatya Köftesi)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Etli Bilik (Malatya Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg yağsız kıyma
750 gram orta bulgur
2 büyük baş soğan
2 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Aldığı kadar su
Sosu için ;
5 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Kızartmak için ;
Göz kararı tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı

Etli Bilik (Malatya Köftesi) Tanımı Yapılışı

Çiğ köfte yoğurma kabına rendelenmiş soğan, yumurta, kıyma, tuz, salça eklenir ve güzelce yoğrulur.
Yoğrulan harca bulgur eklenir ve güzelce 15-20 dk (hamurdan hava sesi gelene kadar ) yoğrulur.
Başka bir kaba su alınır. El suyla ıslatılıp hazırlanan hamur eşit yuvarlaklara ayrılır.
Yuvarlaklardan üçgen ya da yuvarlak modüller oluşturulur.
Ocağın üzerine kaynar su alınır ve yapılan bilikler(köfteler) 1 taşım su da haşlanır. Bu etapta dağılmaması gerekir.
Haşlama sürecinden sonra sosu için bir kaba 5 yumurta, yoğurt ve un eklenir ve çırpılır.
Köfteler bu harca bulanır ve tavamızda erittiğimiz yağlar(tereyağı, sıvıyağ, zeytinyağı) ile kızartılır.
İsteğinize bağlı yağ başka da tercih edebilirsiniz.
Servise hazır, afiyet olsun
 
Üst Alt