Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 buçuk su bardağı bulgur
150 gram kuşbaşından küçük doğranmış et
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Eti pişirmek için 1 su bardağı su
4 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Bir tutam kırmızı pul biber
1 tutam karabiber
İsteğe bağlı bir tane defne yaprağı
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti doğrayıp üzerine sudur koyu kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra altını kısın suyunu çekene kadar pişirin.
Bulguru yıkayın pişirdiğimiz etin üzerine ekleyin.
Sarımsağı ,tuzu, karabiberi ,defne yaprağını birlikte karıştırın.
Kaynamış suyu ilave edin altını kısın suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Suyu çektikten sonra yağına ayrı bir tavada eritin üzerine döküp karıştırın.
Altını kapatın ve demlenmeye bırakın afiyet olsun.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 buçuk su bardağı bulgur
150 gram kuşbaşından küçük doğranmış et
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Eti pişirmek için 1 su bardağı su
4 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Bir tutam kırmızı pul biber
1 tutam karabiber
İsteğe bağlı bir tane defne yaprağı
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti doğrayıp üzerine sudur koyu kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra altını kısın suyunu çekene kadar pişirin.
Bulguru yıkayın pişirdiğimiz etin üzerine ekleyin.
Sarımsağı ,tuzu, karabiberi ,defne yaprağını birlikte karıştırın.
Kaynamış suyu ilave edin altını kısın suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Suyu çektikten sonra yağına ayrı bir tavada eritin üzerine döküp karıştırın.
Altını kapatın ve demlenmeye bırakın afiyet olsun.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı