Etli Dolma (Karışık) Tarifi İcin Malzemeler
*2 kilo kabak (yada isteğe bağlı patlıcan biber de olabilir)
*200 gram el kıyması kıyma
*100 gr kuyruk yağı(sevmiyorsanız 300 gr kıyma kullanın)
*1 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet taze nane
*1 su bardağı pirinc
*2 yemek kaşığı biber salcası
*1 cay bardağından biraz eksik sıvı yağ
*2 adet domates
*2,5 yemek kaşığı nar ekşisi
*3 diş sarımsak
*Karabiber
*Tuz
*Kimyon, kuru nane
Dolmanın Dışı İcin;
*Kuru nane
*1 yemek kaşığı domates salcası
*2 diş sarımsak
*Tuz
Etli Dolma (Karışık) Tarifi Yapılışı
1
*Kabaklarımızı patlıcanlarımızı biberleri oyuyurz Bir kaba soğanımızı ince ince doğruyoruz
*Ardından butun malzemeleri ilave ediyoruz Guzelce karıştırıp teker teker dolduruyoruz (asma yaprağınız varsa onunla ağızlarını kapatıp daha guzel oluyor)
*Tenceremize dizdikten sonra dolmalarımızın hafif uzerini gececek kadar su ilave ediyoruz
*Suyumuza tarifte belirtmiş olduğum gibi salca kuru nane ve sarımsak doğruyoruz Arada kontrol edip kapağı kapalı Bi şekilde pişiriyoruz
*2 kilo kabak (yada isteğe bağlı patlıcan biber de olabilir)
*200 gram el kıyması kıyma
*100 gr kuyruk yağı(sevmiyorsanız 300 gr kıyma kullanın)
*1 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet taze nane
*1 su bardağı pirinc
*2 yemek kaşığı biber salcası
*1 cay bardağından biraz eksik sıvı yağ
*2 adet domates
*2,5 yemek kaşığı nar ekşisi
*3 diş sarımsak
*Karabiber
*Tuz
*Kimyon, kuru nane
Dolmanın Dışı İcin;
*Kuru nane
*1 yemek kaşığı domates salcası
*2 diş sarımsak
*Tuz
Etli Dolma (Karışık) Tarifi Yapılışı
1
*Kabaklarımızı patlıcanlarımızı biberleri oyuyurz Bir kaba soğanımızı ince ince doğruyoruz
*Ardından butun malzemeleri ilave ediyoruz Guzelce karıştırıp teker teker dolduruyoruz (asma yaprağınız varsa onunla ağızlarını kapatıp daha guzel oluyor)
*Tenceremize dizdikten sonra dolmalarımızın hafif uzerini gececek kadar su ilave ediyoruz
*Suyumuza tarifte belirtmiş olduğum gibi salca kuru nane ve sarımsak doğruyoruz Arada kontrol edip kapağı kapalı Bi şekilde pişiriyoruz