Etli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Kıyma harcı için;
500 gram yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet kapya kırmızı biber
2 adet kapya yeşil biber
3 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ tuz karabiber toz biber
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Hamuru için;
2 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Gereğince un
Etli Ekmek Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yapalım sütümüzü ılıtalım ve öbür materyalleri de karıştırarak yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
Kıymalı harç için soğan biberleri domatesi küçük küçük doğuralım kıymayla karıştıralım ve baharatlarını salçasını da sıvı yağını da ekleyelim .
Tepsimize nazaran mayalanan hamurdan bezeler alalım ve dikey formda açalım ve iç gerecini de elimizle açtığımız hamura surelim
200 derece evvelden ısınmış fırında pişirelim.
Kıyma harcı için;
500 gram yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet kapya kırmızı biber
2 adet kapya yeşil biber
3 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ tuz karabiber toz biber
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Hamuru için;
2 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Gereğince un
Etli Ekmek Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yapalım sütümüzü ılıtalım ve öbür materyalleri de karıştırarak yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
Kıymalı harç için soğan biberleri domatesi küçük küçük doğuralım kıymayla karıştıralım ve baharatlarını salçasını da sıvı yağını da ekleyelim .
Tepsimize nazaran mayalanan hamurdan bezeler alalım ve dikey formda açalım ve iç gerecini de elimizle açtığımız hamura surelim
200 derece evvelden ısınmış fırında pişirelim.