Etli Garnitürlü Ters Pilav

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg dana kuşbaşı
1 su bardağı pirinç
Yarım kavanoz garnitür
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Sıcak su

Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçi sıcak suyla ıslatıyoruz. Islanırken biraz tuz da serpelim. Daha sonra etlerimizi düdüklü tencereye alarak 25 dk kadar haşlıyoruz.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp karamelize olana kadar kavuruyoruz.
Soğanlar karamelize olduktan sonra haşlanan etimizi de ilave ederek 3-4 dk soğanı etin bütünleşmesini sağlıyoruz.
Son olarak garnitürü de ilave ederek 3-4 dk daha hepsini harmanlıyoruz ve tuzunu baharatlarını da ilave ettikten sonra suyunu sürdüğümüz pirinçleri de üstlerine ilave ediyoruz.
Bu aşamadan sonra karıştırma işlemi yapmıyoruz. Pirincin üzerine üslerini biraz geçecek şekilde sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte ağzını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra uygun bir tabağa ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.
Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy havuç 100 gram bezelye 1 küçük patates 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı su(ben önceden yapmış olduğum tavuk suyunu kullandım) Yarım su bardağından az sıvı yağ Şehriye isteğe göre koymayadabilirsiniz Garnitürlü Pilav Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Garnitürlü Etli Domates Soslu Pilav Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı tereyağı 160 gram kuşbaşı et 180 gram garnitür 1 adet küçük soğan Yarım yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı domates konservesi 3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuk Eşliğinde Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler ️Pilav: ️1 su bardağı pirinç (220ml) ️1 yemek kaşığı tereyağı ️1 yemek kaşığı şehriye ️1 kutu bezelye garnitürü ️2 su bardağı kaynamış su (220ml) ️2 tatlı kaşığı tuz ️Tavuk eti: ️3 tavuk budu ️1.5 lt su ️2 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler Köfte için; 500 gram kıyma 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan Yarım çay bardağı galeta unu 2 diş sarımsak Tuz, karabiber, pul biber,kimyon Dolgusu için; Hazır garnitür Sosu için; 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Garnitürlü Kereviz Çanağı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet küçük boy kereviz 1 adet soğan 1 adet havuç 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 adet portakal ve limon 1 çorba kaşığı un ve tuz yeterli miktarda Garnitürlü Kereviz Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kerevizlerimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt