Son konular

Etli Hünkar Beğendi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Etli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
500 gram kuş başı et
1 adet büyük soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber️
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber,pul biber,kimyon,tuz
1 su bardağı sıcak su
Beğendisi için:
4 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kase kasar peyniri rendesi
Karabiber
Üzeri için
Maydanoz

Etli Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları fırında yahut ocakta közlüyoruz.
Piştikten sonra soğuması için kenarda bekletiyoruz.
Etlerimizi düdüklü tencerede yüksek ateşte bir kaç dakika mühürlüyoruz.
Üzerine sıvı yağ ve tereyağı ekleyip soğan, sarımsak ve biberleri kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri ve salçayı ekliyoruz.
Suyu ve baharatları ek ediyoruz. 20 dakika düdüklüde pişiriyoruz.
Beğendisi için, patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz yahut blenderdan geçiriyoruz.
Tereyağını ve unu bir tavada uygunca kavuruyoruz.
Üzerine patlıcanları ekleyip sütü ek ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
İçine rendelenmiş kaşar peynirini de karıştıralım biraz tuz ve karabiber ekleyelim.
Etli Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 200 gram kuşbaşı et 1 adet domates 1,5 yemek kaşığı salça 1 adet yeşilbiber 1 adet soğan Sıvıyağ Tuz Karabiber Kırmızı tozbiber 2 su bardağı su Beğendisi için ; 3 adet patlıcan 1,5 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuşbaşı eti (Ben dana kullandım) 2 adet kuru soğan 3 adet sivri biber 4 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı salça 4 adet domates Sıvı yağ Tuz Karabiber Pulbiber 1 su bardağı et suyu Sıvı yağ Beğendisi İçin 1 kg patlıcan 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler Et sote için Yarım kilo kuşbaşı dana eti 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardak sıcak su Beğendisi için 3 adet köz patlıcan 1 yemek kaşık un 1 yemek kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Tavuklu Hunkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 2 domates 2 yeşil biber 1 kapya biber️ 2 diş sarımsak 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet soğan Karabiber Pul biber Kimyon Tuz Yarım su bardağı sıcak su Beğendisi için: 4 adet közlenmiş patlıcan 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 600 gram tavuk göğsü 2 adet yeşil biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Zeytinyağı yahut sıvı yağ Karabiber, kırmızı toz biber, kekik Sıcak su Tuz Beğendi gereçleri ; 4 adet közlenmiş patlıcan 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt