Etli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
500 gram kuş başı et
1 adet büyük soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber️
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber,pul biber,kimyon,tuz
1 su bardağı sıcak su
Beğendisi için:
4 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kase kasar peyniri rendesi
Karabiber
Üzeri için
Maydanoz
Etli Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları fırında yahut ocakta közlüyoruz.
Piştikten sonra soğuması için kenarda bekletiyoruz.
Etlerimizi düdüklü tencerede yüksek ateşte bir kaç dakika mühürlüyoruz.
Üzerine sıvı yağ ve tereyağı ekleyip soğan, sarımsak ve biberleri kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri ve salçayı ekliyoruz.
Suyu ve baharatları ek ediyoruz. 20 dakika düdüklüde pişiriyoruz.
Beğendisi için, patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz yahut blenderdan geçiriyoruz.
Tereyağını ve unu bir tavada uygunca kavuruyoruz.
Üzerine patlıcanları ekleyip sütü ek ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
İçine rendelenmiş kaşar peynirini de karıştıralım biraz tuz ve karabiber ekleyelim.
Etli Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuş başı et
1 adet büyük soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber️
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber,pul biber,kimyon,tuz
1 su bardağı sıcak su
Beğendisi için:
4 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kase kasar peyniri rendesi
Karabiber
Üzeri için
Maydanoz
Etli Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları fırında yahut ocakta közlüyoruz.
Piştikten sonra soğuması için kenarda bekletiyoruz.
Etlerimizi düdüklü tencerede yüksek ateşte bir kaç dakika mühürlüyoruz.
Üzerine sıvı yağ ve tereyağı ekleyip soğan, sarımsak ve biberleri kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri ve salçayı ekliyoruz.
Suyu ve baharatları ek ediyoruz. 20 dakika düdüklüde pişiriyoruz.
Beğendisi için, patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz yahut blenderdan geçiriyoruz.
Tereyağını ve unu bir tavada uygunca kavuruyoruz.
Üzerine patlıcanları ekleyip sütü ek ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
İçine rendelenmiş kaşar peynirini de karıştıralım biraz tuz ve karabiber ekleyelim.
Etli Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı