Etli Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
100 gram kuşbaşı et
2 büyük uzunluk kereviz
1 büyük uzunluk patates
1 büyük uzunluk soğan
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı dolusu salça
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz (Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber pul biber
Yemeğin üzerine çıkasılık sıcak su
Son olarak göz kararı kereviz yaprağı
Etli Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ellerinizi düdüklüye koyup üzerine 1 buçuk su bardağı su koyup, pişmeye bırakıyoruz.
Düdüklü öttükten 20 dk sonra altını kapatıp köşede bekletiyoruz.
Büyük uzunluk tencerenin içine yağ soğan sarımsak salça eklenip, uygunca kavuruyoruz.
Patates, havuç, kerevizleri ekleyip, 3 dk o denli kavuruyoruz.
Etlerimizi, et suyumuzu ekleyip baharatlarımızı ek ediyoruz.
Önceden kaynattığımız sıcak suyumuzu yemeğin üzerine çıkacak kadar ekliyoruz.
Pirincimizi ek ettikten sonra kereviz yapaklarımızı topraklarından düzgünce arındırıp, dilerseniz elmalı sirkenin içinde 5 dk beklettikten sonra durulayıp, yemeğimize ekliyoruz.
Yemeğimiz 30 -40 dk kısık ateşte yeterlice aromasını verinceye kadar kaynatıp altını kapatabiliriz . Şimdiden afiyet olsun ♡♡.
Etli Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram kuşbaşı et
2 büyük uzunluk kereviz
1 büyük uzunluk patates
1 büyük uzunluk soğan
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı dolusu salça
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz (Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber pul biber
Yemeğin üzerine çıkasılık sıcak su
Son olarak göz kararı kereviz yaprağı
Etli Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ellerinizi düdüklüye koyup üzerine 1 buçuk su bardağı su koyup, pişmeye bırakıyoruz.
Düdüklü öttükten 20 dk sonra altını kapatıp köşede bekletiyoruz.
Büyük uzunluk tencerenin içine yağ soğan sarımsak salça eklenip, uygunca kavuruyoruz.
Patates, havuç, kerevizleri ekleyip, 3 dk o denli kavuruyoruz.
Etlerimizi, et suyumuzu ekleyip baharatlarımızı ek ediyoruz.
Önceden kaynattığımız sıcak suyumuzu yemeğin üzerine çıkacak kadar ekliyoruz.
Pirincimizi ek ettikten sonra kereviz yapaklarımızı topraklarından düzgünce arındırıp, dilerseniz elmalı sirkenin içinde 5 dk beklettikten sonra durulayıp, yemeğimize ekliyoruz.
Yemeğimiz 30 -40 dk kısık ateşte yeterlice aromasını verinceye kadar kaynatıp altını kapatabiliriz . Şimdiden afiyet olsun ♡♡.
Etli Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı