Etli Keşkek (Mısırdan) Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı kırık mısır
1 su bardağı ıslanmış nohut
1 yemek kaşığı tuz
Az kavurma yada tavuk eti (isteğe bağlı)
11 su bardağı su
Sosu için;
1 adet soğan
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Etli Keşkek (Mısırdan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mısır ve nohutu sudan alıp düdüklü tencereye alıyoruz ,benim pişmiş az kavurma vardı onu attım ,birde tuzunu ekliyoruz .
Üstüne suyumuzu ek edip kapağını kapatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca düdüklümüz 30 dakika tutuyoruz.
Pişen keşkeğimizin üstüne sosunu yapıyoruz.
Ayrı bir tavada yağ ve soğanı kavuruyoruz.
Üstüne salçaları da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Yemeğimizin içine döküp salçamızı karıştıralım.
Servis tabağına alalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Etli Keşkek (Mısırdan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı kırık mısır
1 su bardağı ıslanmış nohut
1 yemek kaşığı tuz
Az kavurma yada tavuk eti (isteğe bağlı)
11 su bardağı su
Sosu için;
1 adet soğan
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Etli Keşkek (Mısırdan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mısır ve nohutu sudan alıp düdüklü tencereye alıyoruz ,benim pişmiş az kavurma vardı onu attım ,birde tuzunu ekliyoruz .
Üstüne suyumuzu ek edip kapağını kapatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca düdüklümüz 30 dakika tutuyoruz.
Pişen keşkeğimizin üstüne sosunu yapıyoruz.
Ayrı bir tavada yağ ve soğanı kavuruyoruz.
Üstüne salçaları da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Yemeğimizin içine döküp salçamızı karıştıralım.
Servis tabağına alalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Etli Keşkek (Mısırdan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı