resimli etli keşkek tarifi
Etli keşkek icin Kullanilan Malzemeler
2 su bardagi asurelik bugday 1 tane buyuk sogan 3 yemek kasigi tereyag tuz kaynamis su veya dilerseniz et suyu
uzeri icin
500 gr dana eti bikac kasik sivi yag 1 yemek kasigi salca yarim yemek kasigi biber salcasi kekik,karabiber,pulbiber tuz
Etli keşkek Hazırlanışı
İlk Once asurelik bugdaylari bir gece onceden suda islatiyoruz bir tencereye sivi yagi koyup ,dogradigimiz sogani koyup kavuruyoruz, uzerine islattigimiz asurelik buydaylari atip birlikte kavurduktan sonra , bugdayin iki kati fazla kaynamis su koyuyoruz, yada dilerseniz et suyu koyabilirisiniz ocagi ilk once harli ateste, daha sonra altini kisip arada karistirarak ve tahla kasikla ezerek pisiriyoruz o arada bi tenecerere sivi yagi kokup ,dogradigimiz etleri katip iyice kavuruyoruz, etler suyunu cekene kadar, uzerine kucuk dogaradigimiz soganlari ilave edip yine birlikte karistirdiktan sonra salcalarini koyup kavurup, biraz su ekleyip yavas yvasa pisiriyoruz, pismeye yakin tuzunu ve baharatlarini atiyoruz keskek tatmamen ezildikten sonra (egerki ezilmediyse blendirdan gecirebilirsiniz bu sekilde daha kolay olur) keskegi servis tabagina alip uzerine soslu etten koyup servis yapiyoruz imagesetlikeskektarifiresimli5ad41bbd10420
Afiyrt olsun
Etli keşkek icin Kullanilan Malzemeler
2 su bardagi asurelik bugday 1 tane buyuk sogan 3 yemek kasigi tereyag tuz kaynamis su veya dilerseniz et suyu
uzeri icin
500 gr dana eti bikac kasik sivi yag 1 yemek kasigi salca yarim yemek kasigi biber salcasi kekik,karabiber,pulbiber tuz
Etli keşkek Hazırlanışı
İlk Once asurelik bugdaylari bir gece onceden suda islatiyoruz bir tencereye sivi yagi koyup ,dogradigimiz sogani koyup kavuruyoruz, uzerine islattigimiz asurelik buydaylari atip birlikte kavurduktan sonra , bugdayin iki kati fazla kaynamis su koyuyoruz, yada dilerseniz et suyu koyabilirisiniz ocagi ilk once harli ateste, daha sonra altini kisip arada karistirarak ve tahla kasikla ezerek pisiriyoruz o arada bi tenecerere sivi yagi kokup ,dogradigimiz etleri katip iyice kavuruyoruz, etler suyunu cekene kadar, uzerine kucuk dogaradigimiz soganlari ilave edip yine birlikte karistirdiktan sonra salcalarini koyup kavurup, biraz su ekleyip yavas yvasa pisiriyoruz, pismeye yakin tuzunu ve baharatlarini atiyoruz keskek tatmamen ezildikten sonra (egerki ezilmediyse blendirdan gecirebilirsiniz bu sekilde daha kolay olur) keskegi servis tabagina alip uzerine soslu etten koyup servis yapiyoruz imagesetlikeskektarifiresimli5ad41bbd10420
Afiyrt olsun