Etli Kuru Biber Dolması
Resimli Etli Kuru Biber Dolması Tarifi
Etli Kuru Biber Dolması
Malzemeler
24 Adet Biber kurusu
350 gr dolmalık kıyma (orta yağlı)
1 cay bardağı pirinc ya da kinoa
2 orta boy domates
1 buyuk baş soğan
23 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 cay bardağı tane sumak, 3 yemek kaşığı biber salcası (1 kaşığı eklenen suya karıştırılacak)
1 cay bardağı zeytinyağı
½ cay bardağı nar ekşişi, karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Taze nane ve maydanoz
imagesetlikurubiberdolmasitarifi5ad3e52d36020
Yapılışı
Biber kurularını iyice yıkayın, birkac saat soğuk suda bekletin
Sonra bir tencerede suyu kaynatın, once biberleri 5 dakika haşlayın Varsa kabakları 10 dakika, en son patlıcanları 15 dakika haşlayın
İci icin soğan, sarımsak, domatesler, biberler, maydanoz ve naneleri, incecik doğrayın
Pirinci (ya da firik) iyice yıkayın ve suzun
Zeytinyağı ve sumak haric butun malzeme bir kasede karıştırıp ici hazırlayın
Soğumuş biber ve patlıcanları, yarılarını biraz gececek kadar ic malzeme ile doldurun (ağzına kadar doldurmamalı) Ağız kısmını birbirine yapıştırarak tencereye dizin
Taze maydanoz ve nane saplarnıı tencerenin en altına yerleştirin
Bu aşamada eğer kucuk bir tencere kullanıyorsanız, patlıcanlar alta, biberlere uste gelecek şekilde yerleştirin (Biberler patlıcanlardan daha cabuk pişer) Ya da resimde gorduğunuz gibi patlıcanları ortaya biberleri, yanlara yerleştirin
Ustune sıvıyağ gezdirin ve bir tabakla kapatın, eğer varsa uzerine taş bir ağırlık koyun Salcalı suyunu ilave edilin
Su miktarı cok onemli (pirinc pilavı yapar gibi) Kullandığınız pirincin iki katı kadar suya, yarım cay bardağı daha fazla su ekleyerek ayarlanır Firik kullanırsanız o daha fazla su cekecektir
Pişmesine yakın 1 su bardağı suda kaynattığınız, tane sumak suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatın
Aynı dolmayı kıyma ve sivribiber koymadan, mevsiminde vişne ya da taze ekşi erik ekleyerek zeytinyağlı dolma olarak da pişirebilirsiniz
O zaman ateşten almadan once uzerine ½ cay bardağı zeytinyağı gezdirin
Resimli Etli Kuru Biber Dolması Tarifi
Etli Kuru Biber Dolması
Malzemeler
24 Adet Biber kurusu
350 gr dolmalık kıyma (orta yağlı)
1 cay bardağı pirinc ya da kinoa
2 orta boy domates
1 buyuk baş soğan
23 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 cay bardağı tane sumak, 3 yemek kaşığı biber salcası (1 kaşığı eklenen suya karıştırılacak)
1 cay bardağı zeytinyağı
½ cay bardağı nar ekşişi, karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Taze nane ve maydanoz
imagesetlikurubiberdolmasitarifi5ad3e52d36020
Yapılışı
Biber kurularını iyice yıkayın, birkac saat soğuk suda bekletin
Sonra bir tencerede suyu kaynatın, once biberleri 5 dakika haşlayın Varsa kabakları 10 dakika, en son patlıcanları 15 dakika haşlayın
İci icin soğan, sarımsak, domatesler, biberler, maydanoz ve naneleri, incecik doğrayın
Pirinci (ya da firik) iyice yıkayın ve suzun
Zeytinyağı ve sumak haric butun malzeme bir kasede karıştırıp ici hazırlayın
Soğumuş biber ve patlıcanları, yarılarını biraz gececek kadar ic malzeme ile doldurun (ağzına kadar doldurmamalı) Ağız kısmını birbirine yapıştırarak tencereye dizin
Taze maydanoz ve nane saplarnıı tencerenin en altına yerleştirin
Bu aşamada eğer kucuk bir tencere kullanıyorsanız, patlıcanlar alta, biberlere uste gelecek şekilde yerleştirin (Biberler patlıcanlardan daha cabuk pişer) Ya da resimde gorduğunuz gibi patlıcanları ortaya biberleri, yanlara yerleştirin
Ustune sıvıyağ gezdirin ve bir tabakla kapatın, eğer varsa uzerine taş bir ağırlık koyun Salcalı suyunu ilave edilin
Su miktarı cok onemli (pirinc pilavı yapar gibi) Kullandığınız pirincin iki katı kadar suya, yarım cay bardağı daha fazla su ekleyerek ayarlanır Firik kullanırsanız o daha fazla su cekecektir
Pişmesine yakın 1 su bardağı suda kaynattığınız, tane sumak suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatın
Aynı dolmayı kıyma ve sivribiber koymadan, mevsiminde vişne ya da taze ekşi erik ekleyerek zeytinyağlı dolma olarak da pişirebilirsiniz
O zaman ateşten almadan once uzerine ½ cay bardağı zeytinyağı gezdirin