Etli Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
20 adet kuru patlıcan
20 adet kuru dolmalik antep biberi
İç Harcı İçin
1 büyük uzunluk soğan
1 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
200 gram çok minik doğranmış et
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
2.5 su bardağı dolmalık pirinç
5 su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1.5 çay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı kuru mor reyhan (Önemli ürün)
Etli Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kuruları kaynamış suyun içerisine atalım ve yaklaşık 10 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayalım.
İç harcı için soğanı doğrayalım ve bol yağ ile kavuralım.
Üzerine sarımsak ve minicik doğradığınız etleri ekleyelim 5 dakikada bu formda kızartalım.
Akabinde salçayı da ekleyelim ve daha sonra yıkadığımız pirinci de ekleyelim.
Suyu koyup baharatları atalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim.
Suyunu çeken iç harcı dinlenmeye bırakalım.
Kurularımızıda süzdükten sonra içlerini dolduralım.
Ağzına kadar doldurmamanız gerekiyor aslında pirinç şişecektir.
Tencereye dizelim ve üzerine geçecek formda su koyalım kırık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
Akabinde denetim edin pişmişse ocaktan alın. Bu dolma dinlenince güzelleşiyor. Afiyet olsun
20 adet kuru patlıcan
20 adet kuru dolmalik antep biberi
İç Harcı İçin
1 büyük uzunluk soğan
1 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
200 gram çok minik doğranmış et
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
2.5 su bardağı dolmalık pirinç
5 su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1.5 çay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı kuru mor reyhan (Önemli ürün)
Etli Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kuruları kaynamış suyun içerisine atalım ve yaklaşık 10 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayalım.
İç harcı için soğanı doğrayalım ve bol yağ ile kavuralım.
Üzerine sarımsak ve minicik doğradığınız etleri ekleyelim 5 dakikada bu formda kızartalım.
Akabinde salçayı da ekleyelim ve daha sonra yıkadığımız pirinci de ekleyelim.
Suyu koyup baharatları atalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim.
Suyunu çeken iç harcı dinlenmeye bırakalım.
Kurularımızıda süzdükten sonra içlerini dolduralım.
Ağzına kadar doldurmamanız gerekiyor aslında pirinç şişecektir.
Tencereye dizelim ve üzerine geçecek formda su koyalım kırık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
Akabinde denetim edin pişmişse ocaktan alın. Bu dolma dinlenince güzelleşiyor. Afiyet olsun