Son konular

Etli Kuru Fasulye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı kuru fasulye
250 gram kırmızı kuşbaşı et
1 büyük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı isot
Tatlı kaşığı ucuyla biraz kimyon
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet et bulyon
Tuz

Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 bardak kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suda bekletin sabah süzün akabinde düdüklü tencereye sıvı yağ koyup soğanı rendeleyin yalnız soğanı kavururken çok fazla kavurmayın zira tadını çok âlâ formda yemeğe vermez tam bir lezzet alabilmek için soğanı az bir formda canlı bırakın. Aslında rendelenmiş soğan rahatsız etmez içinde.
Ardından salça ekleyip salçayı güzelce kavurun.
Kuru fasulye ve eti içine atıp uygunca kavuruyoruz.
Ardından baharatları ekleyip karıştırın biraz o formda birbiriyle birleşince et bulyonu ekleyip tuzda ekleyince suyunu koyup yarım saat kaynatıyoruz, servise hazır afiyet olsun.
Bir püf noktası vereyim size akşamdan ıslattığınız kuru fasulye suyuna bir çay kaşığı karbonat eklerseniz fasulyeniz daha çabuk kaynar.

Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt