Etli Lahana Sarması (Bizim Oralarda Samsun’da Kelem Dolması Derler) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet sarmalık lahana
Büyük bir tencere sıcak su (Haşlamak için)
İç malzemesi:
2 su bardağı baldo pirinç ( önceden sıcak suyla ıslatılmış)
750 gram az yaşlı tek çekim kıyma
1 paket eritilmiş margarin ( ben teremyağ kullandım)
1 çay bardağı rivyara sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı kuru nane
4 büyük baş kuru soğan (rondodan geçirilmiş)
Etli Lahana Sarması (Bizim Oralarda Samsun’da Kelem Dolması Derler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle lahana haşlamak için parçalara bölüp ayırarak kaynar suda 3 er dk haşlayarak büyük bir tepsiye suyunu süzerek çıkarıp soğumaya bırakalım.
Diğer tarafta iç malzemesi için ıslattığımız pirinçi süzelim .
Kıymayı rondodan geçirilmiş soğanı ,eritilmiş margarini ,sıvı yağ, karabiber, pul biber ,toz kırmızı biber, tuz, biber salçası, domates salçası, nane ekleyip karıştırın.
Soğuyan lahana yapraklarını damarlarında ayırıp uzunlamasına kesip iç malzemesini koyup saralım .
Derin bir tencereye koyup dolana kadar sarmaya devam edelim.
Bittikten sonra ocağa yerleştirip üstünü 2 parmak geçecek şekilde kaynar su dökelim.
Üzerine kaplayacak ölçülerde tabakla kapatıp tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 3 saat pişirelim .
Soğuduktan sonra ılıkken servis edelim afiyetler olsun.
Etli Lahana Sarması (Bizim Oralarda Samsun’da Kelem Dolması Derler) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet sarmalık lahana
Büyük bir tencere sıcak su (Haşlamak için)
İç malzemesi:
2 su bardağı baldo pirinç ( önceden sıcak suyla ıslatılmış)
750 gram az yaşlı tek çekim kıyma
1 paket eritilmiş margarin ( ben teremyağ kullandım)
1 çay bardağı rivyara sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı kuru nane
4 büyük baş kuru soğan (rondodan geçirilmiş)
Etli Lahana Sarması (Bizim Oralarda Samsun’da Kelem Dolması Derler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle lahana haşlamak için parçalara bölüp ayırarak kaynar suda 3 er dk haşlayarak büyük bir tepsiye suyunu süzerek çıkarıp soğumaya bırakalım.
Diğer tarafta iç malzemesi için ıslattığımız pirinçi süzelim .
Kıymayı rondodan geçirilmiş soğanı ,eritilmiş margarini ,sıvı yağ, karabiber, pul biber ,toz kırmızı biber, tuz, biber salçası, domates salçası, nane ekleyip karıştırın.
Soğuyan lahana yapraklarını damarlarında ayırıp uzunlamasına kesip iç malzemesini koyup saralım .
Derin bir tencereye koyup dolana kadar sarmaya devam edelim.
Bittikten sonra ocağa yerleştirip üstünü 2 parmak geçecek şekilde kaynar su dökelim.
Üzerine kaplayacak ölçülerde tabakla kapatıp tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 3 saat pişirelim .
Soğuduktan sonra ılıkken servis edelim afiyetler olsun.
Etli Lahana Sarması (Bizim Oralarda Samsun’da Kelem Dolması Derler) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı