Etli Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 orta uzunluk lahana
300-400 gram az yağlı kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kuru soğan rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftebaharatı
Kimyon
Pulbiber
Karabiber
Tuz
1 bardak ılık su (yoğurmak için)
2 modül kemikli et tabanı için
(çok az su koyup kaynattım öncesinde, rengi dönene kadar)
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası (Silme)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Kaynar su (Köftenin üzerini geçecek kadar)
Etli Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemizi yani lahanamızı yapmaya lahanayı haşlayarak başlıyoruz.
Haşlanan lahana yaprakları kenara alınır.
Hamuru içinyani iç harcı için gerekli gereçleri geniş bir kaba alalım ve yeterlice elimizle karıştıralım.
Yanımıza ılık su alıp orta ara hamura gezdirip elimizle güzelce ovalayalım.
Yoğurma süreci çok kıymetli, güzelce yoğuralım, ve su eği yapalım yumuşayana kadar yaklaşık 1 su bardağı ekledim ben.
Hamurdan bir modül koparıp çiğ köfte üzere sıkalım, toparlanıyorsa olmuş demektir.
Rengi dönene kadar haşladığımız kemikleri tencerenin tabanına alalım, sardığımız sarmaları üzerine ortalarına yerleştirelim.
Köfte sarma süreci bitince sosunu hazırlayalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. (su bir parmak üzerini geçsin yeter) dağılmasın diye üzerine bir tabak yahut uygun bir kapak koyalım.
Önce orta ateşte, sonra kısık ateşte denetim ederek pişirelim.
Pişen köftelerin birinci sıcağı çıkınca, tencereyi karşıt çevirip servis edebiliriz. Afiyetler olsun.
Not Yöresel tabirimiz ;Hamur denilen iç harcıdır. Etli lahana sarmasına da köfte deniliyor
Etli Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk lahana
300-400 gram az yağlı kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kuru soğan rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftebaharatı
Kimyon
Pulbiber
Karabiber
Tuz
1 bardak ılık su (yoğurmak için)
2 modül kemikli et tabanı için
(çok az su koyup kaynattım öncesinde, rengi dönene kadar)
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası (Silme)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Kaynar su (Köftenin üzerini geçecek kadar)
Etli Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemizi yani lahanamızı yapmaya lahanayı haşlayarak başlıyoruz.
Haşlanan lahana yaprakları kenara alınır.
Hamuru içinyani iç harcı için gerekli gereçleri geniş bir kaba alalım ve yeterlice elimizle karıştıralım.
Yanımıza ılık su alıp orta ara hamura gezdirip elimizle güzelce ovalayalım.
Yoğurma süreci çok kıymetli, güzelce yoğuralım, ve su eği yapalım yumuşayana kadar yaklaşık 1 su bardağı ekledim ben.
Hamurdan bir modül koparıp çiğ köfte üzere sıkalım, toparlanıyorsa olmuş demektir.
Rengi dönene kadar haşladığımız kemikleri tencerenin tabanına alalım, sardığımız sarmaları üzerine ortalarına yerleştirelim.
Köfte sarma süreci bitince sosunu hazırlayalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. (su bir parmak üzerini geçsin yeter) dağılmasın diye üzerine bir tabak yahut uygun bir kapak koyalım.
Önce orta ateşte, sonra kısık ateşte denetim ederek pişirelim.
Pişen köftelerin birinci sıcağı çıkınca, tencereyi karşıt çevirip servis edebiliriz. Afiyetler olsun.
Not Yöresel tabirimiz ;Hamur denilen iç harcıdır. Etli lahana sarmasına da köfte deniliyor
Etli Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı