Etli Lahana Ve Yaprak Sarması İkisi Bir Arada Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo lahana
2 su bardağı dolmalık yarma
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı Salçası
Biber salçası
Tuz
Karabiber
Yemeklik toz biber
2 adet acı kuru biber
Yaprak sarma
Yukarıdaki malzemelere ek olarak;
Asma yaprağı 300 gram civarı ve 1 su bardağı pirinç yaklaşık iç malzeme ortalama 300 gram oluyor
Etli Lahana Ve Yaprak Sarması İkisi Bir Arada Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç hazırlarken ilk önce sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Daha sonra kıymayı kavuruyoruz. Salça ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra yarmayı ekliyoruz ve bir buçuk su bardağı su ekliyoruz bir taşım kaynatıp kapatıyoruz.
Yaprak sarması için; bir tabağa ayırdığımız içe ilave iyice yıkanmış pirinçleride ilave ediyoruz.
İçimiz dinlenirken lahana ve yaprakları haşlıyoruz sarmaları sararken tencerenin dibine kur acı biberlerimizi koyuyoruz ve sarıyoruz.
Pişirirkende çok az salça ile su yapıp sarmaları üzerine çıkacak kadar koyuyoruz ve sıvı yağ gezdiriyoruz.
Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirir deniz çok daha lezzetli oluyor (Bence) deneyenler şimdiden afiyet olsun
Etli Lahana Ve Yaprak Sarması İkisi Bir Arada Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo lahana
2 su bardağı dolmalık yarma
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı Salçası
Biber salçası
Tuz
Karabiber
Yemeklik toz biber
2 adet acı kuru biber
Yaprak sarma
Yukarıdaki malzemelere ek olarak;
Asma yaprağı 300 gram civarı ve 1 su bardağı pirinç yaklaşık iç malzeme ortalama 300 gram oluyor
Etli Lahana Ve Yaprak Sarması İkisi Bir Arada Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç hazırlarken ilk önce sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Daha sonra kıymayı kavuruyoruz. Salça ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra yarmayı ekliyoruz ve bir buçuk su bardağı su ekliyoruz bir taşım kaynatıp kapatıyoruz.
Yaprak sarması için; bir tabağa ayırdığımız içe ilave iyice yıkanmış pirinçleride ilave ediyoruz.
İçimiz dinlenirken lahana ve yaprakları haşlıyoruz sarmaları sararken tencerenin dibine kur acı biberlerimizi koyuyoruz ve sarıyoruz.
Pişirirkende çok az salça ile su yapıp sarmaları üzerine çıkacak kadar koyuyoruz ve sıvı yağ gezdiriyoruz.
Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirir deniz çok daha lezzetli oluyor (Bence) deneyenler şimdiden afiyet olsun
Etli Lahana Ve Yaprak Sarması İkisi Bir Arada Tarifi Fotoğraflı Yapılışı