Etli Maklube Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı et
4 tane patates
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
2 tane patlıcan
Tuz
Sıvı yağ
3 su bardağı pirinç
Karabiber
Etli Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle patatesleri ,biberi ,patlıcanı soyun yıkayın.
Küp küp doğrayın ve tavada kızartın.
Kızaran gereçleri bir kenara alın.
Eti bir tencereye alın biraz içine su ek edin.
Su bitince sıvı yağla güzelce kızartın ve ondan sonra gereçleri hepsini fotoğrafta çektiğim üzere tencereye dizin.
Sonra pirinci yıkayın.
Tuz karabiber karıştırın ben içine bir tane et knorda eritip ek ettim.
Pirinci de tencere bastırın.
Sonra suyunu ayarlayın.
Kısık ateşte pişirin.
Piştikten 20 dakika sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden.
Etli Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo kuşbaşı et
4 tane patates
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
2 tane patlıcan
Tuz
Sıvı yağ
3 su bardağı pirinç
Karabiber
Etli Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle patatesleri ,biberi ,patlıcanı soyun yıkayın.
Küp küp doğrayın ve tavada kızartın.
Kızaran gereçleri bir kenara alın.
Eti bir tencereye alın biraz içine su ek edin.
Su bitince sıvı yağla güzelce kızartın ve ondan sonra gereçleri hepsini fotoğrafta çektiğim üzere tencereye dizin.
Sonra pirinci yıkayın.
Tuz karabiber karıştırın ben içine bir tane et knorda eritip ek ettim.
Pirinci de tencere bastırın.
Sonra suyunu ayarlayın.
Kısık ateşte pişirin.
Piştikten 20 dakika sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden.
Etli Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı