Etli Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
150 gram dana eti
1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı sıcak su
Karabiber
Tuz
Etli Müceddere Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etlerimizi 1 çay bardağı suyla düdüklü tencerede kontrollü 15 dakika pişirelim. (yumuşak olmalı).
Ardından mercimeklerimizi ezilmeyecek şekilde haşlayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Yumuşayan etlerimizi ilave edip karıştıralım.
Yıkayıp süzdüğümüz bulguru 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.
Sıcak suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya başladıktan sonra mercimeği ekleyip kısık ateşte pişirelim.
10 dakika demlendirip servis yapalım afiyet şifa olsun.
Not: pilavın suyunu kendi bulgurunuza göre ayarlayabilirsiniz.
Etli Müceddere Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram dana eti
1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı sıcak su
Karabiber
Tuz
Etli Müceddere Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etlerimizi 1 çay bardağı suyla düdüklü tencerede kontrollü 15 dakika pişirelim. (yumuşak olmalı).
Ardından mercimeklerimizi ezilmeyecek şekilde haşlayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Yumuşayan etlerimizi ilave edip karıştıralım.
Yıkayıp süzdüğümüz bulguru 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.
Sıcak suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya başladıktan sonra mercimeği ekleyip kısık ateşte pişirelim.
10 dakika demlendirip servis yapalım afiyet şifa olsun.
Not: pilavın suyunu kendi bulgurunuza göre ayarlayabilirsiniz.
Etli Müceddere Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı