Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı geceden ıslanmış nohut
500 gram kuşbaşı doğranmış et
500 gram kemikli yağlı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
3 tatlı kaşığı tuz
Su
Pişirmede düdüklü tencere kullanılmıştır.
Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 su bardağı nohudu geceden ıslıyoruz.
1 adet soğanı ve salçayı tencerede önce pişiriyoruz.
Islanmış nohudu soğan karışımına ekliyoruz.
Etleride ekleyip karıştırıyoruz, tuzu da ekliyoruz.
Etlerin üzerini bir parmak boyunda geçecek kadar su ekliyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Düdüklü ötmeye başladıktan sonra 50 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Etli Nohut Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı geceden ıslanmış nohut
500 gram kuşbaşı doğranmış et
500 gram kemikli yağlı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
3 tatlı kaşığı tuz
Su
Pişirmede düdüklü tencere kullanılmıştır.
Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 su bardağı nohudu geceden ıslıyoruz.
1 adet soğanı ve salçayı tencerede önce pişiriyoruz.
Islanmış nohudu soğan karışımına ekliyoruz.
Etleride ekleyip karıştırıyoruz, tuzu da ekliyoruz.
Etlerin üzerini bir parmak boyunda geçecek kadar su ekliyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Düdüklü ötmeye başladıktan sonra 50 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Etli Nohut Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı