Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı nohut
1 orta uzunluk soğan
250 gram et
6-7 adet kuru biber
1 çorba kaşığı biber salçası
Domates
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşamdan ısladığım nohut ile doğranmış eti tencereye koydum. Üzerini geçecek halde suyunu koyup denetimli bir halde kaynamaya bıraktım. Üzerinde oluşan kefleri aldıktan sonra ocağı kısıp kapağını kapattım.
Başka bir tencerede soğanı kavurup kıştan hazırladığım domates sosunu ek ettim.
Bir iki çevirdikten sonra salçasını, tuzunu, karabiberini, kimyonunu ve kuru biberi ek edip hafifçe kavurdum.
Sonrasında haşladığım nohut ve etimi suyu ile birlikte tencereye ek edip güzelce pişirdim.
Sonrasında pilav, kuru soğan ve turşu ile afiyetle yedik.
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı nohut
1 orta uzunluk soğan
250 gram et
6-7 adet kuru biber
1 çorba kaşığı biber salçası
Domates
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşamdan ısladığım nohut ile doğranmış eti tencereye koydum. Üzerini geçecek halde suyunu koyup denetimli bir halde kaynamaya bıraktım. Üzerinde oluşan kefleri aldıktan sonra ocağı kısıp kapağını kapattım.
Başka bir tencerede soğanı kavurup kıştan hazırladığım domates sosunu ek ettim.
Bir iki çevirdikten sonra salçasını, tuzunu, karabiberini, kimyonunu ve kuru biberi ek edip hafifçe kavurdum.
Sonrasında haşladığım nohut ve etimi suyu ile birlikte tencereye ek edip güzelce pişirdim.
Sonrasında pilav, kuru soğan ve turşu ile afiyetle yedik.
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı