Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilodan biraz az nohut
250 gram dana yemeklik kuşbaşı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Çok az tereyağ
2 su bardağı sıcak su et için (0,2 litre ölçüsünde bardak)
1 orta boy soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Su (nohutların üstüne geçmeyecek kadar yarısından 3 parmak kadar fazla)
1 çay kaşığı tuz
Az pul biber
Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutlarımızı 1 akşam önceden yıkayıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz ve kaynatıyoruz. 1 gece suda bekletiyoruz.
Ertesi gün süzüp yıkıyoruz ve tekrar üzerini baya geçecek kadar su ekliyoruz ve haşlıyoruz.
Haşlanmaları 2-2,5 saat sürecektir. Su azaldıkça kaynar su ekleyelim. (ben düdüklü tencere kullanmadığım için bu yöntemi uyguluyorum)
Nohutlar yumuşamaya yakın kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kaşık ile alalım.
1 tencereyi kızdırıp zeytinyağmızı ekliyoruz etimizi alıyoruz rengi dönecek kadar harlı ateşte 2-3 dak mühürlüyoruz.
Ardından yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz.
1-2 dakika karıştırıyoruz en son domates ve salçamızı ekliyoruz. Yine iyice karıştırıp 1-2 dak kavurup üzerine 2 bardak sıcak su ekliyoruz.
Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşe alıyoruz ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dak pişiriyoruz.
Ardından haşlanmış ve yumuşamış nohutlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 15 dak pişiriyoruz.
En son tuz ve baharatlarımızı ekleyip,tereyağımızı koyuyoruz karıştırıp altını kapatıyoruz.
Etli Nohut Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilodan biraz az nohut
250 gram dana yemeklik kuşbaşı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Çok az tereyağ
2 su bardağı sıcak su et için (0,2 litre ölçüsünde bardak)
1 orta boy soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Su (nohutların üstüne geçmeyecek kadar yarısından 3 parmak kadar fazla)
1 çay kaşığı tuz
Az pul biber
Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutlarımızı 1 akşam önceden yıkayıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz ve kaynatıyoruz. 1 gece suda bekletiyoruz.
Ertesi gün süzüp yıkıyoruz ve tekrar üzerini baya geçecek kadar su ekliyoruz ve haşlıyoruz.
Haşlanmaları 2-2,5 saat sürecektir. Su azaldıkça kaynar su ekleyelim. (ben düdüklü tencere kullanmadığım için bu yöntemi uyguluyorum)
Nohutlar yumuşamaya yakın kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kaşık ile alalım.
1 tencereyi kızdırıp zeytinyağmızı ekliyoruz etimizi alıyoruz rengi dönecek kadar harlı ateşte 2-3 dak mühürlüyoruz.
Ardından yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz.
1-2 dakika karıştırıyoruz en son domates ve salçamızı ekliyoruz. Yine iyice karıştırıp 1-2 dak kavurup üzerine 2 bardak sıcak su ekliyoruz.
Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşe alıyoruz ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dak pişiriyoruz.
Ardından haşlanmış ve yumuşamış nohutlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 15 dak pişiriyoruz.
En son tuz ve baharatlarımızı ekleyip,tereyağımızı koyuyoruz karıştırıp altını kapatıyoruz.
Etli Nohut Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı