Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2, 5 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
300 gram kuşbaşı et (Ben hindi kullandım)
4 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz
Sıcak su (Bulgurun üzerini geçecek kadar)
Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır.
Kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp iyicene kavrulur.
Öteki bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
Yıkanmış bulgur eklenir ve bir iki çevirdikten sonra kaynamış nohutları da ekledikten sonra suyunu da döküyoruz (üzeri geçecek kadar)
Son olarak tuzunu ve 1 tatlı kaşığı zerdeçalı da ekleyip kapağı kapalı bir formda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Gözgöz olunca ocağın altını kapatıyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz.
Servis için kullancağınız kaseye evvel kuşbaşı eti diziyoruz.
Daha sonra üzerini bulgur pilavı ile kapatıyoruz.
Servis tabağında zıt çevirip çıkartıyoruz. Afiyet olsun.
2, 5 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
300 gram kuşbaşı et (Ben hindi kullandım)
4 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz
Sıcak su (Bulgurun üzerini geçecek kadar)
Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır.
Kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp iyicene kavrulur.
Öteki bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
Yıkanmış bulgur eklenir ve bir iki çevirdikten sonra kaynamış nohutları da ekledikten sonra suyunu da döküyoruz (üzeri geçecek kadar)
Son olarak tuzunu ve 1 tatlı kaşığı zerdeçalı da ekleyip kapağı kapalı bir formda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Gözgöz olunca ocağın altını kapatıyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz.
Servis için kullancağınız kaseye evvel kuşbaşı eti diziyoruz.
Daha sonra üzerini bulgur pilavı ile kapatıyoruz.
Servis tabağında zıt çevirip çıkartıyoruz. Afiyet olsun.