Etli Nohutlu Yemek Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Etli nohut için;
3 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 litre su
400 gram doğranmış kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
3-4 damla limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Şehriyeli pirinç pilavı;
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı şehriye
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker
5 damla limon suyu
Ve pişirmek için su
Etli Nohutlu Yemek Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Bir gece evvelce suda beklettiğimiz nohutu kullanarak bi tencerede haşlıyoruz ortalama15 dakika, süzüp kenara alıyoruz.
Tenceremizde doğranmış soğanımızı, etimizi ve zeytinyağı da ekleyip kavuruyoruz.
Ortalama 10 dakika kavuralım.
Nohutumuzu, salça, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını örtüp etlerimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Su eği yapılabilir olaki çok çekerse, ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
Pilav için; tavamızda tereyağı, zeytinyağı ve şehriyelerimizi ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine güzelce yıkanmış suyu süzülmüş pirinçimizi de ekleyip kavuruyoruz .
Tuz, şeker, ve limon suyu, ve üzerini gececek halde suyumuzuda ekleyip, bi iki sefer karıştırıp kapağımızı örtüp en kısık beğenilen suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Üzerini bi bezle örtüp bi yarım saat dinlendiriyoruz .
Akabinde istediğimiz formda servis ediyoruz.
Afiyetler olsun
Etli nohut için;
3 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 litre su
400 gram doğranmış kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
3-4 damla limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Şehriyeli pirinç pilavı;
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı şehriye
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker
5 damla limon suyu
Ve pişirmek için su
Etli Nohutlu Yemek Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Bir gece evvelce suda beklettiğimiz nohutu kullanarak bi tencerede haşlıyoruz ortalama15 dakika, süzüp kenara alıyoruz.
Tenceremizde doğranmış soğanımızı, etimizi ve zeytinyağı da ekleyip kavuruyoruz.
Ortalama 10 dakika kavuralım.
Nohutumuzu, salça, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını örtüp etlerimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Su eği yapılabilir olaki çok çekerse, ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
Pilav için; tavamızda tereyağı, zeytinyağı ve şehriyelerimizi ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine güzelce yıkanmış suyu süzülmüş pirinçimizi de ekleyip kavuruyoruz .
Tuz, şeker, ve limon suyu, ve üzerini gececek halde suyumuzuda ekleyip, bi iki sefer karıştırıp kapağımızı örtüp en kısık beğenilen suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Üzerini bi bezle örtüp bi yarım saat dinlendiriyoruz .
Akabinde istediğimiz formda servis ediyoruz.
Afiyetler olsun