Etli Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
1 adet havuç
2 orta boy patates
1 adet kuru soğan
1.5 su bardağı bezelye
2 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Damak tadına göre tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı sıcak su
Etli Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle et az suda yarım saat haşlanır .
O arada sebzeler temizlenip isteye göre doğranılır.
Yağda sotelenir.
Haşlanan et,salça, pulbiber tuz ilave edilip iki dakika daha kavurup su ilave edilir.
Orta ateşte pişirilir.
Afiyet olsun
Etli Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
1 adet havuç
2 orta boy patates
1 adet kuru soğan
1.5 su bardağı bezelye
2 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Damak tadına göre tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı sıcak su
Etli Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle et az suda yarım saat haşlanır .
O arada sebzeler temizlenip isteye göre doğranılır.
Yağda sotelenir.
Haşlanan et,salça, pulbiber tuz ilave edilip iki dakika daha kavurup su ilave edilir.
Orta ateşte pişirilir.
Afiyet olsun
Etli Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı