Etli Patlıcan Kebabı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı dana eti
2 tane patlıcan
1 adet soğan
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
3 tane patates
1 su bardağı domates sosu(3tane domates rendesi)
1 su bardağı kaynar su(200 ml)
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için başka 200 ml su
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ

Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyun küp kesin ,20 dakika tuzlu suda bekletin, suyu süzün patlıcanları güzelce kurulayın.
Patatesleride soyun küp kesin yıkayın güzelce kurulayın.
Tencereye sıvı yağ döküp kızdırın(fırındada kızartabilirsiniz).
Önce patatesleri sonra patlıcanları kızartıp kağıt peçetenin üzerine alın.
Ayrı bir yerde tavayı ısıtın zeytinyağ dökün etleri kızgın tavaya döküp mühürleyin.
Yüksek ateşte etler renk değişmeye başlayınca karıştırın sonra et suyunu salıp çektikten sonra dört dakika daha pişirin etlerin pişip pişmediğini denetim edin.
Etler pişince ocağı ortaya düşürün üzerine ince doğranmış biberleri soğanı sarımsağı döküp üç dakika kavurun sonra salçayı ekleyin gerekirse bu basamakta iki kaşık zeytinyağ ekleyebilirsiniz salçayı açmak için (ben eklemedim).
Sonra domates sosunu kaynar suyu döküp karıştırın kaynayınca ocağı biraz kışın kapağı kapalı sosu biraz çekince kızarttığınız patates patlıcanları ekleyin.
Tuz, baharat ekleyin çok hafif karıştırın patlıcanlar dağılmasın sonra kısık ateşte beş dakika daha pişirin sonra fırın tepsisine yemeği dökün.
Aynı tavaya tekrar bir su bardağı su döküp kaynatın.
Tava salçalı olduğu için ben ekstra salça eklemedim tavaya bir su bardağı su koyup kaynatın .
Kaynayınca suyu yemeğin üzerine döküp evvelce ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında 10 dakika pişirin afiyet olsun.
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kızartma Yapmadan Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler 500 gram kıyma 4 tane patlıcan 7 tane biber 2 tane domates 1 tane soğan 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı su 3 yemek kaşığı sıvı yağ Kızartma Yapmadan Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Patlıcan Ve Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller 2 patlıcan 1 soğan Yarım yeşil dolmalık biber 1 domates 7 diş sarımsak 300 gram kıyma 2 çorba kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı zeytinyağ 1 su bardağı su Patlıcan Ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kuzu Etli Patlıcan Şiş Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuzu kuş başı 4 adet orta uzunluk patlıcan 3-4 adet yeşil biber 2-3 adet domates Tuz Pulbiber İsteğe nazaran kekik 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası Kızartmak İçin 1.5 çay bardağı sıvı yağ Kuzu Etli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Güveçte Etli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kırmızı et 1 çay bardağı su 1 baş büyük uzunluk soğan 4 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2 adet domates 4 adet büyük uzunluk patlıcan 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi İçin Malzemeler 300 gram dana kuşbaşı(küçük doğranmış) 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet soğan(yemeklik doğranmış) 2 diş sarımsak(minik doğranmış) 1 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber 3 adet patlıcan Zeytinyağ(patlıcanların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt