Etli Patlıcan Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram kuşbaşı doğranmış et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (Sadece domates salçasıda kullanılabilir)
1 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Patlıcanları kızartmak için;
Bol sıvı yağ

Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanların kabuğu bıçakla çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletelim.
Sonrasında suyunu süzerek yağda hafif rengi dönünceye kadar kızartalım çok kızartmayın ve kağıt peçede üzerine alalım.
Et düdüklü yada olağan tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ek edilerek soğanlar et ile bir arada karıştırılarak kavrulur.
Doğranmış biber ve kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir karıştırılarak sotelenir.
Salçalar eklenir karıştırılarak kavrulur, 1 su bardağı sıcak su ek edilir çok hafif kızarttığımız patlıcan eklenir ve patlıcanları ezmeden karıştırılır yemeğin suyu kaynayınca tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.
Fırın tepsisine yemeği boşaltalım üzerine dilimlenmiş domates yerleştirelim ve 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Etli İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tanımı İçin Materyaller 4-5 adet patlıcan Sıvı yağ (Patlıcanları kızartmak için) Eti için; 500 gr kuşbaşı et 1 adet soğan 1-2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Sosu için; 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı dana eti 2 tane patlıcan 1 adet soğan 2 tane yeşil biber 1 tane kırmızı biber 3 tane patates 1 su bardağı domates sosu(3tane domates rendesi) 1 su bardağı kaynar su(200 ml) 3 diş sarımsak Tuz Karabiber Kekik 1 yemek kaşığı salça 4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Etli Patlıcan Kebabı (Karaman Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 5-6 patlıcan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığından az biber salçası Sıvı yağ Haşlanmış kuzu yada sığır eti 1 buçuk su bardağı et suyu Tuz, kırmızı biber pul biber 3 sivri biber 2 domates Su Etli Patlıcan Kebabı (Karaman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Etli Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler 3 adet ince uzun patlıcan 3 adet sivri biber 200 gram kuşbaşı et 1 adet orta uzunluk soğan 4 diş sarımsak 3 adet kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates ( mevsim kış olduğu için yaz mevsiminde hazırlanan konserve domates kullandım ) Yeterli ölçüde tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Geleli Kebabı Tanımı İçin Materyaller 250 gram dana kuşbaşı et 2 adet patlıcan 2 adet biber 2 adet sulu domates 1 adet soğan Yarım yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ (etlere ) 2 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanlara) 1 su bardağı su Karabiber Tuz Geleli Kebabı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt