Etli Perde Pilavı Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin:
*2 yumurta
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
*Tuz kontrollu
*2,53 su bardağı un
50 gr tereyağı kalıp icin;
*200 gr badem kalıba dizmek icin
Pilav icin malzeme:
*300 gr kuşbaşı et
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 kahve fincanı cam fıstığı
*Yarım kahve fincanı kuş uzumu
*3 su bardağı baldo pirinc
*Yarım cay kaşığı tarcın
*1 cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığı yenibahar
*1 cay kaşığı toz biber
*Tuz kontrollu olarak
*4,5 su bardağı et suyu
Etli Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Once etimizi tencereye alıp yeterince suyu koyup haşlayıp suyunu suzup kenara bırakalım
*Sonra pirincimizi yıkayıp 30 dk sıcak suda bekletelim Pirincler ıslanırken hamuru hazırlıyalım
*Pilav icin tencereye yağımızı alıp once fıstıkları kavuralım pirincleri de ilave edelim
*İyice kavurup sonra uzumleri ve etleri ekliyelim en son baharatlarını ekleyip et suyunu ilave edip pilavı pişirelim
*Kalıbı yağlayıp bademleri kalıba istediğiniz şekilde yerleştirelim
*Hamurumuzu kalıpdan buyuk acalım kalıbın icine yerleştirelim hamur kalıptan taşsın lutfen
*Pilavı kalıbın icine dokelim kalıbın dışındaki hamurla pilavın uzerini ortelim
*200° de uzeri kızarana pişirelim
*Pişirdiğimiz pilavı servis tabağına ters cevirip dilimleyelim
Afiyet olsun
*2 yumurta
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
*Tuz kontrollu
*2,53 su bardağı un
50 gr tereyağı kalıp icin;
*200 gr badem kalıba dizmek icin
Pilav icin malzeme:
*300 gr kuşbaşı et
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 kahve fincanı cam fıstığı
*Yarım kahve fincanı kuş uzumu
*3 su bardağı baldo pirinc
*Yarım cay kaşığı tarcın
*1 cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığı yenibahar
*1 cay kaşığı toz biber
*Tuz kontrollu olarak
*4,5 su bardağı et suyu
Etli Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Once etimizi tencereye alıp yeterince suyu koyup haşlayıp suyunu suzup kenara bırakalım
*Sonra pirincimizi yıkayıp 30 dk sıcak suda bekletelim Pirincler ıslanırken hamuru hazırlıyalım
*Pilav icin tencereye yağımızı alıp once fıstıkları kavuralım pirincleri de ilave edelim
*İyice kavurup sonra uzumleri ve etleri ekliyelim en son baharatlarını ekleyip et suyunu ilave edip pilavı pişirelim
*Kalıbı yağlayıp bademleri kalıba istediğiniz şekilde yerleştirelim
*Hamurumuzu kalıpdan buyuk acalım kalıbın icine yerleştirelim hamur kalıptan taşsın lutfen
*Pilavı kalıbın icine dokelim kalıbın dışındaki hamurla pilavın uzerini ortelim
*200° de uzeri kızarana pişirelim
*Pişirdiğimiz pilavı servis tabağına ters cevirip dilimleyelim
Afiyet olsun